iPhone 6s batterijprobleem

Apple: ‘iPhone 6s-batterijprobleem komt door productiefout’

Apple heeft een verklaring over het iPhone 6s-batterijprobleem gegeven. Volgens Apple heeft het defect te maken met batterijcomponenten die te lang aan lucht hebben blootgestaan, waardoor ze sneller verouderen.

Apple heeft een reparatieprogramma voor de iPhone 6s gestart voor mensen waarbij de iPhone 6s plotseling uitschakelt. Daarmee hebben ze al toegegeven dat er een probleem is. Maar in een verklaring op de Chinese website geven ze nu iets meer informatie. Het zou gaan om een productiefout.


iPhone 6s batterijprobleem

Apple: ‘Alleen iPhone 6s getroffen’

Apple heeft tot nu toe steeds benadrukt dat het gaat om een beperkt aantal iPhone 6s-toestellen met specifieke serienummers. Inmiddels kun je ook zelf checken of jouw toestel in de lijst voorkomt.

Inmiddels heeft Apple meer informatie. Ze vermoeden dat het probleem uitsluitend komt door het gebruik van batterijcomponenten die langer aan lucht zijn blootgesteld dan gebruikelijk, voordat ze werden samengevoegd tot een batterijpakket. Daardoor treedt bij deze batterijen eerder veroudering op dan bij een normale batterij. De veiligheid van gebruikers komt echter niet in gevaar, benadrukt Apple. Na intensief onderzoek concluderen ze dat dit hoogstwaarschijnlijk de enige factor is die het probleem veroorzaakt. Ze hebben geen andere oorzaken kunnen vinden.

De verklaring van Apple (in de originele Engelse tekst) luidt als volgt:

We found that a small number of iPhone 6s devices made in September and October 2015 contained a battery component that was exposed to controlled ambient air longer than it should have been before being assembled into battery packs. As a result, these batteries degrade faster than a normal battery and cause unexpected shutdowns to occur. It’s important to note, this is not a safety issue.

Ook benadrukken ze dat het uitschakelen van de iPhone ‘a feature, not a bug’ is:

We also want our customers to know that an iPhone is actually designed to shut down automatically under certain conditions, such as extremely cold temperatures. To an iPhone user, some of those shutdowns might seem unexpected, but they are designed to protect the device’s electronics from low voltage.

De verklaring is zowel in het Engels als in het Chinees te lezen op deze pagina.

Ook gebruikers van de iPhone 6 zeggen last te hebben van het probleem, maar Apple heeft dit probleem nog niet erkend. Volgens Apple gaat het uitsluitend om bepaalde exemplaren van de iPhone 6s. We houden uiteraard de ontwikkelingen in de gaten!

Het probleem houdt in dat de toestellen plotseling uitschakelen, terwijl er nog rond de 30% batterijlading aanwezig is. Blijkbaar denkt het toestel dat de batterij bijna leeg is en schakelt daarom uit, om de interne componenten te beschermen tegen een te lage spanning. Het lukt daarna niet meer om het toestel weer in te schakelen. Pas bij aansluiten op een stroombron gaat het toestel weer aan en blijkt dat de batterij nog helemaal niet leeg is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.