iOS 10 portetmodus - honden

Eerste publieke beta van iOS 10.1 verschenen met portretfunctie

De allereerste publieke beta van iOS 10.1 is zojuist verschenen. iOS 10.1 is de eerste update voor iOS 10 en bevat de portretstand voor de iPhone 7 Plus. Ook van macOS Sierra 10.12.1, watchOS 3.1 en tvOS 10.0.1 zijn beta's verschenen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

iOS 10 functies
Afgelopen week kwam iOS 10 officieel beschikbaar en deze week gaat Apple alweer verder met het testen van een eerstvolgende beta’s. Zojuist is de eerste publieke betaversie van iOS 10.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars, nadat een dag eerder al de testversie voor ontwikkelaars verscheen. Woensdagavond verschenen er nieuwe betaversies voor macOS Sierra (10.12.1), watchOS (3.1) en tvOS (10.0.1), waarbij alleen iOS en macOS nu als publieke betaversie te downloaden zijn.

Eerste publieke beta van iOS 10.1

Apple bracht afgelopen week iOS 10 uit voor geschikte iOS-devices en heeft een week later al een nieuwe beta paraat staan die getest kan worden door ontwikkelaars. De eerste beta van iOS 10.1 was op woensdagavond al te downloaden voor geregistreerde ontwikkelaars en nu komt daar de publieke beta bij.

De eerste nieuwe functie die in iOS 10.1 is ontdekt, is de Portret-stand voor de iPhone 7 Plus. Dankzij deze stand werken de twee camera’s op de iPhone 7 Plus samen om een diepte-effect te creëren. Dit zogenaamde bokeh-effect is alleen beschikbaar op de iPhone 7 Plus en werd tijdens het afgelopen Apple-event al kort gedemonstreerd. In het Nederlands heet de functie diepte-effect zoals blijkt uit onderstaande screenshots die we van huisontwerper Bas van der Ploeg kregen. De nieuwe portretmodus assisteert bij het maken door bijvoorbeeld aan te geven dat je verder weg moet staan. Overigens worden beide foto’s in je filmrol opgeslagen, zowel het origineel als de dieptefoto.

Nieuwe portretmodus met diepte-effect in iOS 10Nieuwe portretmodus met diepte-effect in iOS 10

iOS 10 is de grote nieuwe update van iOS die op 13 september voor het grote publiek beschikbaar kwam. iOS 10 zit vol met nieuwe functies, zoals het nieuwe toegangsscherm, het vernieuwde Bedieningspaneel en nieuwe apps als de Woning-app. Daarnaast zijn ook bestaande apps flink vernieuwd, zoals iMessage, de Muziek- en de Kaarten-app. In ons dossier van iOS 10 lees je veel meer over de vernieuwingen in deze grote update.

Eerste beta van macOS 10.12.1

Gisteren kwam macOS Sierra officieel beschikbaar, maar een dag later start Apple al met het testen van de eerste grote update. Die zal voornamelijk bedoeld zijn om de problemen te verhelpen die na de introductie aan het licht kwamen. Siri in macOS Sierra kan bijvoorbeeld niet helemaal goed om gaan met verjaardagen, want deze worden een dag eerder aangegeven. De publieke beta is eveneens beschikbaar voor mensen die zich daarvoor hadden aangemeld.

watchOS 3.1 beta

Naast iOS 10.1 kunnen ontwikkelaars ook de eerste update voor watchOS 3 gaan testen, dat vorige eek ook voor iedereen beschikbaar kwam. Mogelijk verhelpt deze update niet alleen problemen maar brengt het ook nieuwe functionaliteit. Voor zover bekend zijn er geen nieuwe functies aanwezig.

tvOS 10.0.1 voor ontwikkelaars

Apple heeft ook de eerste beta van tvOS 10.0.1 vrijgegeven. tvOS 10 was de eerste grote update van het besturingssysteem voor de Apple TV en kwam vorige week beschikbaar. Nieuw hierin is onder andere de donkere modus en de komst van Nederlandse Siri. Het is nog niet precies bekend of er in deze nieuwe ontwikkelaarsbeta van tvOS 10.0.1 nieuwe functies verwerkt zitten. We verwachten in ieder geval dat hier de nodige bugs in opgelost zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 22 september: Informatie over publieke beta toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2016, 8:39
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.