iPhone 7 camera

iOS 10.1 bevat portretmodus voor iPhone 7 Plus

Apple heeft in de eerste ontwikkelaarsbeta van iOS 10.1 de nieuwe portretmodus toegevoegd. Hiermee voeg je op de iPhone 7 Plus een diepte-effect toe aan je foto's.

Apple is vanavond begonnen met het testen van iOS 10.1, de eerste grote update voor iOS 10. Een belangrijke nieuwe functie is de nieuwe portretmodus voor iPhone 7 Plus-gebruikers die op het iPhone-evenement begin september al uitgebreid werd besproken.

Portretmodus iOS 10.1

Portretmodus met diepte-effect in iOS 10.1

In de eerste ontwikkelaarsbeta van iOS 10.1 is deze functie nu als testversie beschikbaar. Met de nieuwe portretmodus maak je foto’s die je voorziet van een diepte-effect, ook wel bokeh genoemd. Hierbij is de voorgrond scherp en wordt de achtergrond onscherp weergeven, waardoor je een diepte-effect creëert. Apple maakt hiervoor gebruik van de dubbele camera van de iPhone 7 Plus en rekenkracht van de A10 Fusion-chip in het toestel. Deze combinatie van hardware en software herkent de personen en objecten in het beeld en analyseert vervolgens de diepte. Onderstaande screenshots kregen we van huisontwerper Bas van der Ploeg. Hierop is te zien hoe de portretmodus je helpt om het diepte-effect te maken. Zowel het origineel van de foto als die met het diepte-effect worden in je filmrol opgeslagen.

Nieuwe portretmodus met diepte-effect in iOS 10 Nieuwe portretmodus met diepte-effect in iOS 10

Portretmodus in de praktijk

TechCrunch-journalist Matthew Panazarino onderwierp de nieuwe portretmodus al aan een uitgebreide test. Dit zijn enkele foto’s die hij ermee maakte. Links zie je de foto met het diepte-effect en rechts het origineel. Het gaat nadrukkelijk nog om een beta. Er kunnen nog wel problemen optreden. iOS 10.1 zal vermoedelijk binnen enkele maanden beschikbaar komen. Naar verluidt zal vrijdag ook de publieke beta beschikbaar komen.

Portretmodus iOS 10 - meisje

iOS 10 portetmodus - honden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2016, 20:43
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen ios 10, iPhone 7 Plus
Device iPhone 7 Plus
Software iOS 10

Actuele iPhone 7 Plus deals

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over nieuwe functies, verkrijgbaarheid en meer.

iPhone 7 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.