Apple datacenter met eigen servers

Overname van Tuplejump maakt Apple’s clouddiensten nog slimmer

Apple heeft het bedrijfje Tuplejump overgenomen, gespecialiseerd in machine learning voor grote hoeveelheden data. De technologie kan worden gebruikt voor iCloud en andere clouddiensten.

Apple heeft opnieuw een klein bedrijf overgenomen, dat gespecialiseerd is in machine learning en kunstmatige intelligentie. Tuplejump heeft technologie ontwikkeld om big data te doorzoeken. Juist op dat punt zou Apple geïnteresseerd zijn in de kennis van Tuplejump, namelijk om met zelflerende systemen grote hoeveelheden data te analyseren. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Apple datacenter met eigen servers

Apple neemt Tuplejump over

Het is Apple’s derde overname op het gebied van machine learning in een jaar tijd. Zo werd een paar maanden geleden Turi overgenomen en enkele maanden eerder Perceptio, dat zelflerende software voor foto’s heeft ontwikkeld. Er werd ook een apart bedrijfsonderdeel voor machine learning opgericht. Dat bouwt aan technologieën die elders in het bedrijf weer gebruikt kunnen worden.

Apple zou de kennis van Tuplejump kunnen gebruiken voor iCloud, Siri en andere clouddiensten. Die worden steeds belangrijker voor het bedrijf, ook wat inkomsten betreft. Met nieuwe functies zoals het optimaliseren van je opslag in macOS en het uploaden van al je bestanden in de map Documenten zorgt Apple er ongemerkt voor dat je steeds meer iCloud-opslag nodig hebt.

Apple heeft de overname bevestigd met de bekende bewoordingen: “Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.”

Overigens zou FiloDB, een open source-project voor de analyse van data, volgens verwachtingen gewoon voort blijven bestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2016, 21:33
Categorie Apple
Onderwerp overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.