Iovine interview

Apple werkt aan ‘hybride toekomst’ voor Apple Music

Jimmy Iovine vindt de kritiek op zijn werk onterecht. Hij heeft 10 jaar aan het huidige team van Apple Music gebouwd en heeft grootste plannen. Bijvoorbeeld een nieuw, hybride muziekproduct dat nog geheim is.

Apple Music-topman Jimmy Iovine legt in een nieuw interview uit dat hij tien jaar heeft gewerkt aan het opbouwen van een team voor zijn huidige baan: het bouwen van bruggen tussen technologie en popcultuur. Iovine reageerde daarmee op kritiek dat technologiebedrijven mensen uit de muziekwereld in huis halen om goede banden met artiesten aan te knopen.

Iovine interview

Netwerken met artiesten
Toch is dat precies wat Iovine doet, al vindt hij zelf dat het een wat simpele uitleg van zijn werk is. Iovine zegt dat hij na ontmoetingen met Apple’s mede-oprichter Steve Jobs zich in 2003 al realiseerde dat streaming muziekdiensten in handen van techbedrijven zouden komen. Op dat moment wist Iovine nog weinig van technologie. Hij zat tot zijn oren in de muziekwereld en zou pas veel later erbij betrokken raken door de oprichting van Beats Electronics.

Iovine haalde Luke Wood, Larry Jackson, Robert Kondrk en Trent Reznor in dienst, waarbij laatstgenoemde uiteindelijk verantwoordelijk werd voor de gebruikersinterface van Apple Music. Over de overname van Beats zegt Iovine: “Daarna bracht Apple 250 mensen over vanuit de popcultuur. Niet één, maar 250 mensen. Daarom klopt de kritiek niet. Het duurde 10 jaar om dit team te ontwikkelen.”

Exclusieve deals, dichtbij de sterren
Iovine zorgt voor de exclusieve deals met artiesten, dankzij het netwerk dat hij decennialang heeft opgebouwd. Dat was merkbaar toen Apple onlangs een interview met Bruce Springsteen in de Apple Store in New York (Soho) organiseerde, waarin de rol van Iovine ter sprake kwam:

Hybride muziekproduct

Iovine vertelde ook dat Apple bezig is met een ‘hybride’ muziekproduct, gebaseerd op de ideeën van Beats. Daarmee zal popcultuur en technologie nog meer met elkaar worden verbonden, op een manier die alleen het team van Apple Music voor elkaar kan krijgen. Nu maar hopen dat het niet lijkt op de iPod Hi-Fi-speaker (zie foto), de fraaie maar veel te dure speaker die in 2006 verscheen en uiteindelijk geflopt is.

iPod Hi-Fi speaker

Het zou ook kunnen duiden op nieuwe samenwerkingsprojecten, waarbij Apple in de rol van productiebedrijf kruipt. De afgelopen weken gebeurt dat steeds vaker, zoals bij de 23 minuten durende korte film ‘Please Forgive Me’ van Drake.

Overigens heeft Steve Jobs altijd geroepen dat technologie en vrije kunsten prima samengaan:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2016, 10:23
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.