Gokken met kaarten, dobbelstenen en fiches.

Meer dan 50 gokapps uit Nederlandse App Store verwijderd

Apple heeft opnieuw apps uit de App Store verwijderd. Het gaat in totaal om 55 gokapps die volgens de Nederlandse wetgeving verboden zijn. De Kansspelautoriteit deed daarom het verzoek om de apps te laten verwijderen uit de Nederlandse App Store.

Apple heeft opnieuw apps uit de App Store verwijderd. Deze keer niet omdat apps niet meer bijgewerkt zijn of een te lange naam hebben, maar omdat ze verboden zijn volgens de Nederlandse wetgeving. Het gaat om 55 gokapps van bedrijven als Unibet en Bwin. Deze gokbedrijven mogen volgens de Nederlandse wetgeving niet actief zijn op de Nederlandse markt, waardoor dus ook de apps niet hier aangeboden mogen worden. Dat meldt de NOS vandaag.


Gokken met kaarten, dobbelstenen en fiches.

Gokapps in Nederland verboden

Apple heeft de apps uit de Nederlandse App Store verwijderd op het verzoek van de Kansspelautoriteit. Door het verwijderen van de apps, zou volgens de Kansspelautoriteit minstens tienduizenden downloads voorkomen zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de Unibet Casino-app en de Unibet Poker-app. Als je de apps al eens eerder gedownload hebt, zijn ze nog wel gewoon te gebruiken. Bovendien zijn de apps nog wel beschikbaar in de Belgische App Store. Ook in andere Europese App Stores zijn de apps wel beschikbaar, maar om ze te downloaden heb je wel een buitenlands Apple ID nodig.

Het verwijderen van de gokapps betekent niet meteen het einde van kansspelen op je smartphone. Veel sites bieden nog mobiele websites aan en er zijn ook nog apps waarin je kunt gokken met nepgeld. Bovendien zouden gokapps in de toekomst mogelijk wel weer beschikbaar komen, mits het bedrijf erachter een vergunning heeft. De Tweede Kamer heeft al ingestemd met deze nieuwe regelgeving, waardoor alleen de Eerste Kamer nog een stemming moet uitbrengen. Op z’n vroegst zou dit dan in 2018 gelden.

Dit voorjaar waarschuwde de Kansspelautoriteit al voor het verwijderen van gokapps. Toen ging het nog om 49 stuks, maar inmiddels zijn het er dus 55 geworden. Volgens de organisatie kunnen deze gokapps op latere leeftijd voor problematisch gokgedrag zorgen. Bovendien wordt aangeraden om geld die je nog bij gokapps hebt staan terug te halen, want mogelijk wordt ook dit verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2016, 9:41
Categorie Apps
Onderwerp gokken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.