Ook oudere HTC-toestellen krijgen AirPlay-support via HTC Connect

Apple's AirPlay komt ook naar oudere HTC-toestellen. Apple's protocol om audio en video te streamen naar bijvoorbeeld speakers en de Apple TV werkt via de HTC Connect-app op de HTC One M7, M8 en M9.

AirPlay vindt zijn weg naar nog meer Android-toestellen. Na de HTC 10 krijgen ook oudere HTC-modellen ondersteuning voor Apple’s AirPlay-protocol, waardoor je eenvoudig audio en video kan streamen naar AirPlay-geschikte apparaten, zoals speakers. Dit werkt via de Android-app HTC Connect (link).

HTC Connect bedienen met drie vingers voor streamen van content.

AirPlay op HTC One M7, M8 en M9

Terwijl de net aangekondigde HTC 10 standaard al AirPlay-ondersteuning heeft, werkt dit op oudere HTC-modellen via een aparte app. Het gaat om HTC Connect, een los verkrijgbare app van HTC waarmee je media kan streamen naar diverse apparaten. De app heeft net een update gekregen, waarbij de update-omschrijving meldt dat de app nieuwe protocollen ondersteunt.

Bekijk ook

HTC 10 is het eerste Android-toestel met officiële AirPlay-ondersteuning

HTC heeft met de HTC 10 het eerste Android-toestel uitgebracht dat Apple's AirPlay ondersteunt. Op dit toestel

Als je de app installeert op een HTC One M7, M8 of M9 kun je zowel video als audio streamen naar een AirPlay-apparaat, zoals speakers en een Apple TV. Dit maakt het voor Android-eigenaren een stukje aantrekkelijker om een Apple TV in huis te halen, omdat het streamen van content dan standaard werkt via de HTC Connect-app en er dus geen iPhone of iPad meer vereist. Je activeert het streamen door in elk scherm met drie vingers omhoog te vegen. Het is afwachten of ook andere Android-fabrikanten in de toekomst AirPlay gaan ondersteunen.

Zoals afgelopen week al bleek na de aankondiging van de HTC 10, is HTC een officiële licentienemer van AirPlay. Dat wil zeggen dat als Apple wijzigingen aanbrengt in de techniek achter AirPlay, dat het streamen vanaf de HTC-toestellen gewoon blijft werken.

Bekijk ook

AirPlay en AirPlay 2: alles over draadloos afspelen op iPhone, iPad en Mac

AirPlay betekent draadloos muziek, foto's en video's afspelen vanaf een iOS-apparaat of Mac naar een Apple TV, speaker of televisie. En met AirPlay 2 is er nog meer mogelijk, zoals muziek op meerdere speakers afspelen. In deze uitleg lees je alles over AirPlay en AirPlay 2.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.