QuickTime voor Windows

Weg ermee: QuickTime voor Windows bevat te veel beveiligingslekken

QuickTime voor Windows heeft beveiligingslekken, waardoor instanties aanraden om het te verwijderen van Windows-pc's. Apple brengt geen updates meer voor de Windows-versie uit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het Amerikaanse ministerie van binnenlandse zaken roept pc-gebruikers op om niet langer QuickTime voor Windows te gebruiken. Ze deden dat nadat beveiligingsbedrijf Trend Micro twee nieuwe kwetsbaarheden in de software ontdekte. Beide organisaties raden aan om de software te verwijderen van computers, omdat Apple QuickTime voor Windows niet langer ondersteunt en de gaten niet zal dichten.

QuickTime voor Windows

QuickTime voor Windows: weg ermee!

Vorig jaar november informeerde Trend Micro Apple over enkele beveiligingslekken. Apple bracht vervolgens in januari een laatste update uit van QuickTime voor Windows. In maart lieten ze aan Trend Micro weten dat ze de versie voor Windows niet langer zullen ondersteunen. Apple beloofde om instructies te publiceren, zodat gebruikers de software veilig kunnen verwijderen van hun machine.

Zomaar weggooien kan namelijk problemen opleveren: QuickTime is voor veel Adobe-programma’s vereist, waardoor die niet meer goed werken na het verwijderen van QuickTime.

Apple blijft QuickTime voor Mac wel updaten

De kwetsbaarheden die Trend Micro heeft ontdekt maken gebruik van zogenaamde heap overflows. Zoiets kan ontstaan als een gebruiker een kwaadaardige website of een bestand opent, waarmee is geknoeid. Aanvallers kunnen dan code op de computer uitvoeren, met de bedoeling om gevoelige informatie te onderscheppen. Ook kunnen ze malware installeren. Toch hoef je niet meteen in paniek te raken, want Christopher Budd van Trend Micro zegt: “We zijn niet op de hoogte van actieve aanvallen die van deze kwetsbaarheden gebruik maken.” Maar toch raadt hij aan om je computer tegen toekomstige potentiële aanvallen te beschermen door Apple QuickTime voor Windows gewoon te deïnstalleren.

QuickTime voor Mac kun je gewoon blijven gebruiken, want Apple heeft aangegeven dat ze die variant blijven updaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2016, 11:38
Categorie Diensten
Onderwerpen quicktime, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.