Instagram DM op web.

Instagram breidt DM’s uit naar web, heeft nog steeds geen iPad-app

Instagram is begonnen met de uitrol van Direct Messages op het web. Het moet ook gaan werken op de iPad, maar alleen als je via web gebruikt. Tot nu toe is Instagram een van de weinige apps die niet de overstap naar de iPad hebben gemaakt en alleen via een trucje op de desktop te gebruiken is.

Update 14 januari 2020: Instagram geeft aan dat ze begonnen zijn met de uitrol van deze functie, nadat het vorig jaar februari al getest werd. Een iPad-app hoef je nog steeds niet te verwachten, maar de DM-functie moet daar wel werken als je via de browser naar Instagram gaat. The Verge informeerde bij Instagram hoe het staat met een eventuele iPad-app, maar de woordvoerder wilde zich daar niet over uit laten.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Om te beginnen wordt de functie onder een groep kleine gebruikers uitgerold, dus het is mogelijk dat jij de functie nog niet ziet.

Oorspronkelijk artikel februari 2019
Instagram is van plan om Direct Messages ook op het web beschikbaar te stellen. Je kunt dan op meer apparaten chatten met andere gebruikers. De webversie moet daardoor een soortgelijke ervaring geven als de app. Rechtsboven zie je het Instagram Direct-icoon. Als je erop tikt krijg je een lijst met je berichten. De test zou iets te maken kunnen hebben met plannen van Facebook om de chatfuncties van WhatsApp, Messenger en Instagram nauwer samen te voegen.

Instagram Direct op web en iPad

Er is nog geen iPad-app voor Instagram en als je zou willen chatten zou je daarvoor de opgeblazen iPhone-versie moeten gebruiken. Door ondersteuning voor het web toe te voegen wordt het iets makkelijker om Instagram op de iPad te gebruiken om te chatten, al zouden veel mensen toch liever een echte app zien.

Instagram Direct Messages

Uitbreiden van de chatfunctie Instagram Direct geeft Facebook ook meer mogelijkheden om er geld aan te verdienen. Nu worden de chats nog vooral gezien als een manier om een persoonlijke reactie te geven op een foto of video. Door Instagram Direct breder in te steken kan het een alternatief worden voor andere chatdiensten die mensen gebruiken. Tegelijk biedt het Facebook meer mogelijkheden om er geld aan te verdienen. Nadat je je DM’s hebt bekeken blader je nog even door de Instagram-berichten van anderen, waarbij je advertenties te zien krijgt.

De functie wordt nu nog intern getest, maar mobiel specialist Jane Manchun Wong was in staat om de beveiliging te omzeilen en toegang te krijgen tot de webversie. Instagram lijkt daarbij voor de URL instagram.com/direct/ te willen gaan kiezen. Als het intern aanslaat kan het op korte termijn ook voor veel meer mensen beschikbaar komen.

Bekijk ook

One chat to rule them all: 'Facebook wil WhatsApp, Messenger en Instagram Chat samenvoegen'

Volgens bronnen is Facebook van plan om chats van WhatsApp, Instagram én Facebook Messenger te combineren. Hierdoor kan je als WhatsApp gebruiker dus chatten met een contact op Facebook Messenger.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 14 januari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na start van de uitrol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.