Instagram Direct Messages

Instagram wil chatfunctie uitbreiden naar web en iPad

Instagram is bezig met het testen van Direct Messages op het web. Het moet ook gaan werken op de iPad. Tot nu toe is Instagram een van de weinige apps die niet de overstap naar de iPad hebben gemaakt en alleen via een trucje op de desktop te gebruiken is.

Instagram is van plan om Direct Messages ook op het web beschikbaar te stellen. Je kunt dan op meer apparaten chatten met andere gebruikers. De webversie moet daardoor een soortgelijke ervaring geven als de app. Rechtsboven zie je het Instagram Direct-icoon. Als je erop tikt krijg je een lijst met je berichten. De test zou iets te maken kunnen hebben met plannen van Facebook om de chatfuncties van WhatsApp, Messenger en Instagram nauwer samen te voegen.

Instagram Direct op web en iPad

Er is nog geen iPad-app voor Instagram en als je zou willen chatten zou je daarvoor de opgeblazen iPhone-versie moeten gebruiken. Door ondersteuning voor het web toe te voegen wordt het iets makkelijker om Instagram op de iPad te gebruiken om te chatten, al zouden veel mensen toch liever een echte app zien.

Instagram Direct Messages

Uitbreiden van de chatfunctie Instagram Direct geeft Facebook ook meer mogelijkheden om er geld aan te verdienen. Nu worden de chats nog vooral gezien als een manier om een persoonlijke reactie te geven op een foto of video. Door Instagram Direct breder in te steken kan het een alternatief worden voor andere chatdiensten die mensen gebruiken. Tegelijk biedt het Facebook meer mogelijkheden om er geld aan te verdienen. Nadat je je DM’s hebt bekeken blader je nog even door de Instagram-berichten van anderen, waarbij je advertenties te zien krijgt.

De functie wordt nu nog intern getest, maar mobiel specialist Jane Manchun Wong was in staat om de beveiliging te omzeilen en toegang te krijgen tot de webversie. Instagram lijkt daarbij voor de URL instagram.com/direct/ te willen gaan kiezen. Als het intern aanslaat kan het op korte termijn ook voor veel meer mensen beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2019, 10:48
Bron Bron Twitter
Via Via TechCrunch
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.