Met de Pixure-app maak je zelf pixel art

Pixure is een app voor pixel art, gemaakt door de Belgische ontwikkelaar Louis D'hauwe. De app zit boordevol tools om je pixel art extra mooi te maken op iPhone, iPad en Apple Watch en gebruikt zelfs innovatieve vensters dankzij het zelf ontwikkelde PanelKit.

Misschien heb je bij het bekijken van pixel art wel eens gedacht: leuk, dat wil ik ook kunnen! Zo ja, dan raden we de app Pixure (link) van de Belgische ontwikkelaar Louis D’hauwe aan, die inmiddels in versie 2.2 is verschenen. Bijzonder aan deze app is dat daarin vensters worden gebruikt, iets wat Apple standaard niet toestaat. D’hauwe heeft daarvoor speciaal PanelKit ontwikkeld, een framework waarmee ook andere ontwikkelaars vensters in hun apps kunnen gebruiken.


Pixure app pixel app

De iPad-versie van Pixure gebruikt PanelKit en laat goed zien wat er mogelijk is. Zo’n venster kan overal op het scherm verschijnen. Ontwikkelaars die ermee aan de slag willen gaan vinden hier meer informatie. D’hauwe heeft het open source-framework volledig zelf ontwikkeld, met Pixure in gedachten. Maar het komt bijvoorbeeld ook van pas in apps om muziek te maken.

Pixel art maken met Pixure

Of je nu iets met de vensters wilt doen of niet: Pixure is op zichzelf ook al een heel interessante app. Je kunt hiermee pixel art maken met een speciale tekentool. Er zijn makkelijke tools om vormen te maken en vlakken te vullen. Met lagen kun je zelfs nog complexere pixel art maken. Vind je het lastig om met een leeg scherm te beginnen, dan kun je een afbeelding inlezen, waarbij fotofilters ervoor zorgen dat je foto meteen in pixels wordt omgezet. Meer dan 100 tools zitten erin en bij elke update komen er weer nieuwe bij. Je kunt bijvoorbeeld tot 200x inzoomen om je creatie tot in detail uit te werken.

Er is ook gedacht aan het maken van pixel art op meerdere apparaten: Pixure werkt op de iPhone, iPad en Apple Watch en synchroniseert alles via iCloud Drive. Je kunt ook importeren vanuit je fotobibliotheek en de afbeeldingen na afloop weer exporteren in de bestandsformaten PSD, SVG, PNG en JPG. Naar je desktop sturen om in Illustrator of Photoshop verder te bewerken kan ook, maar vereist wel een account bij Creative Cloud. Verder heeft de ontwikkelaar aan van alles gedacht. Verzin een recente iOS-technologie en het zit erin: 3D Touch, Peek & Pop, Split View en Slide Over, zoeken in Spotlight en natuurlijk ook sneltoetsen gebruiken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 april 2017 om 20:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.