Instagram Verified

Instagram laat meer mensen een geverifieerd account aanvragen

Instagram biedt meer mensen de mogelijkheid om een geverifieerd account aan te vragen. Ook komen er diverse beveiligingsverbeteringen, zodat je zeker weet dat je niet met een bot te maken hebt.

Instagram-geverifieerd account

Accounts met veel volgers kunnen nu direct vragen om geverifieerd te worden. Hiervoor hoef je alleen maar een formulier in te vullen. Voorheen moest je afwachten tot Instagram je opmerkte en belangrijk genoeg vond om de status ‘verified’ te krijgen. Om dit aan te vragen ga je naar je accountinstellingen en tik je op de optie om verificatie aan te vragen. Je moet daarbij je accountnaam, werkelijke naam en ID’s laten zien. Na verloop van tijd krijg je een melding of je het gewilde vinkje op je account krijgt.


Instagram gaat ook de beveiliging van de app verbeteren. Vanaf nu is het mogelijk om met authenticator-apps van derden in te loggen. Je kunt hierbij gebruik maken van Google Authenticator, Duo Mobile en dergelijke apps. De apps leveren dan de code voor je tweestapsverificatie, zodat het niet langer via sms hoeft. Dat is namelijk minder veilig.

Instagram gaat ook de functie ‘About This Account’ toevoegen. Daarmee kunnen Instagram-accounts met veel volgers aantonen dat ze echt geen grap zijn. Volgers kunnen meer informatie bekijken, zoals het land waarin het account is gevestigd, de datum waarop het account is gestart en eventuele wijzigingen van de accountnaam in het afgelopen jaar. Ook kun je zien welke reclames op het account te vinden zijn. Instagram hoopt dat daarmee meer transparantie ontstaat, zodat gebruikers meer vertrouwen hebben in de accounts die ze volgen. Dergelijke accounts kunnen immers veel invloed hebben.

Instagram tweefactor en accountinfo

Misleidende accounts
Moederbedrijf Facebook kondigde onlangs aan dat er meer maatregelen zullen volgen om misleidende accounts uit de lucht te halen. Het gaat er vooral om vanuit in welk land het account wordt beheerd. Dit heeft ermee te maken dat nepaccounts vanuit Rusland werden gebruikt om de Amerikaanse verkiezingen in 2016 te beïnvloeden. Ook zou er zijn geprobeerd om de publieke opinie te beïnvloeden vanuit Iran.

Heb je zo’n groot account met veel volgers, dan kun je vanaf september de profielinfo vanaf september inzien. Het publiek krijgt in de maanden daarna de info ook te zien.

Wil je meer halen uit Instagram, kijk dan naar onze rount-up met Instagram-tips.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2018, 19:48
Categorie Apps
Onderwerp instagram
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.