Bose Speaker 500.

Bose onthult slimme AirPlay 2-speaker met stereogeluid

Ook twee nieuwe soundbars

Bose komt met een drietal nieuwe speakers die allemaal voorzien zijn van AirPlay 2. Waaronder een slimme speaker die ook werkt met Google Assistent en Amazon Alexa.

Het aanbod van AirPlay 2-speakers is op dit moment nog wat karig, maar Bose voegt alvast drie nieuwe speakers aan het lijstje toe. De eerste is de Bose Speaker 500, een HomePod-concurrent die via Wi-Fi en Bluetooth in verbinding staat met je iPhone. Liever iets voor onder je televisie? Dan kan je terecht bij de twee nieuwe soundbars.

Bose Speaker 500 krijgt AirPlay 2

Slimme speakers zijn er onder andere van Apple en Google, maar nu komt ook Bose met een soortgelijke speaker voor thuis. De Bose Home Speaker 500 is vergelijkbaar met de HomePod en Google Home, maar is wel voorzien van een klein schermpje aan de voorkant. Dit schermpje toont onder andere de albumhoes van het nummer dat wordt afgespeeld. De speaker belooft stereogeluid dankzij de twee drivers die in tegenovergestelde richting staan. Via de wanden wordt het geluid dan weerkaatst. Naast bediening met de app kun je ook de knoppen bovenaan gebruiken.

Bose Speaker 500 in bed.

De speaker werkt standaard met Amazon Alexa, maar krijgt ook ondersteuning voor de Google Assistent en AirPlay 2. AirPlay 2 wordt ergens volgend jaar toegevoegd, dus je moet nog wel even geduld hebben voordat je via Siri muziek op deze speaker kan afspelen. Google Assistent moet daarna komen. Hoewel de Google Assistent nu in het Nederlands is, is dit nog niet geschikt voor de speakers. Later dit jaar moet dat wel gaan gebeuren, in ieder geval voor de Google Home-speakers. De speaker werkt standaard met Spotify en Deezer, dus je kan meteen beginnen met luisteren.

De Bose Speaker 500 kost €449,95 en moet de komende weken beschikbaar komen. Op dit moment is hij alleen nog te reserveren via de Bose-website.

Bose Soundbar 500 en 700 met AirPlay 2

De twee nieuwe soundbars (de 500 en 700) lijken qua mogelijkheden op de slimme Bose Speaker 500, maar hebben een HDMI ARC-aansluiting. Het verschil tussen de twee soundbars zit hem in de meegeleverde afstandsbediening bij de 700-versie, de behuizing met gehard glas en een metalen grille rondom de speaker. De 700 is iets groter, dus als je minder plek hebt is de 500-versie meer voor jou geschikt. Volgens Bose levert de Soundbar 700 het beste geluid.

Bose Soundbar 700.

Net als bij de Bose Speaker 500 komt ondersteuning voor AirPlay 2 op een later moment via een software-update. Andere vergelijkbare functies zijn de standaard ondersteuning voor Spotify en Deezer en de samenwerking met de Bose Music-app. Beide modellen zijn beschikbaar in een witte en zwarte uitvoering. De Bose Soundbar 500 kost €549,95, terwijl de duurdere 700-versie voor €899,95 voor jou kan zijn. Ook deze twee speakers verschijnen ergens de komende weken en zijn nu te bestellen via de Bose-website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2018, 18:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, bose, ifa 2018
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.