iPad Pro 2018 gebogen

Apple praat kromme iPad Pro recht

Sommige iPad Pro 2018-modellen kunnen wat gebogen zijn. Volgens Apple is het geen defect, maar resultaat van het productieproces.

iPad Pro 2018 trekt soms krom

Eerder schreven we al dat de iPad Pro 2018 wat makkelijker buigt dan normaal, waarbij je met grof geweld zelfs de tablet in tweeën kunt breken. Nu zullen maar weinig mensen dat met opzet gaan doen (met uitzondering van een paar kijkersbeluste youtubers), maar ook als je de iPad Pro uit de doos haalt kan er al sprake zijn van een kleine kromming. Apple heeft toegegeven dat het bij sommige exemplaren kan voorkomen, maar het dit het resultaat is van het productieproces. Het is geen fout.


Het koelproces blijkt invloed te hebben op de metalen en plastic componenten van de tablet. Foto’s lijken Apple daarbij gelijk te geven: rond de plastic antennelijnen bij de LTE-modellen is soms sprake van een kleine kromming. Op sociale media zijn ook foto’s te vinden van mensen die een exemplaar met alleen Wi-Fi hebben. Bij sommige van hen trok de iPad na een paar weken gebruik wat krom, bij anderen was het meteen uit de doos al zover. Dat is ook wat Apple zegt: de exemplaren hebben al een lichte afwijking als ze de fabriek verlaten. The Verge stuurde een gebogen exemplaar naar Apple en ontving een nieuwe terug, die precies dezelfde mate van buiging had in de aluminium behuizing.

Op de foto hieronder kun je zien in welke mate de afwijking te zien is:

iPad Pro 2018 gebogen

Apple zegt dat de iPad Pro 2018 niet meer dan gemiddeld wordt teruggebracht. Sommige klanten kregen te horen van Apple-medewerkers dat ze het via AppleCare+ moesten afhandelen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je op de iPad bent gaan zitten of als hij klem heeft gezeten in een tas. Heb je je iPad Pro korter dan twee weken of kwam ‘ie gebogen uit de doos, dan kun je uiteraard wel meteen teruggaan. Voor producten die rond de kerstperiode zijn gekocht geldt bovendien een langere retourperiode.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2018, 12:27
Bron Bron The Verge
Categorie iDevices
Onderwerpen bendgate, ipad pro
Device iPad Pro 2018

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.