iTunes Connect

Ontwikkelaars kunnen nu promocodes weggeven voor in-app aankopen

Apple geeft ontwikkelaars vanaf nu de mogelijkheid om promocodes voor in-app aankopen weg te geven, zodat reviewers ook betaalde functies kunnen testen.

Ontwikkelaars kunnen sinds dit weekend ook promocodes geven voor in-app aankopen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld reviewers de mogelijkheid geven om extra functies in de app te gebruiken, zonder dat er geld aan te pas komt. Apple kondigde de nieuwe functie aan via het ontwikelaarsportaal.

iTunes Connect

Promocodes voor in-app aankopen

Promocodes zijn codes waarmee je apps en games kunt downloaden, zonder ervoor te betalen. Ontwikkelaars geven ze bijvoorbeeld weg bij prijsvragen of geven stellen ze beschikbaar voor reviews, zoals op iCulture regelmatig het geval is. Het was al veel langer mogelijk om promocodes voor apps weg te geven en vanaf nu komt daar de mogelijkheid bij om promocodes weg te geven voor in-app aankopen. Ontwikkelaars kunnen promocodes genereren via iTunes Connect, het dashboard voor iTunes-content. Dit is alleen mogelijk als je de rol Admin, App Manager of Marketer hebt.

Ze zijn alleen beschikbaar voor apps die al zijn goedgekeurd en de status ‘Ready for Sale’ en ‘Pending Developer Release’ hebben. Het is dus niet mogelijk om promocodes te geven voor apps die nog in review zijn. Voor elke iOS-versie kun je 100 promocodes genereren voor de app zelf of voor een in-app aankoop.

Voor de nieuwe promocodes voor in-app aankopen geldt nog wel een extra regel: er mogen in een periode van zes maanden maximaal 1.000 promocodes voor in-app aankopen worden gegenereerd per app. Deze periode loopt steeds tussen 1 januari en 1 juli.

De promocodes zijn net als voorheen 28 dagen geldig. Als ze in die periode niet worden ingewisseld, vervallen ze weer. Als gebruiker kun je de promocodes inwisselen op de desktop via iTunes of op de iPhone en iPad via de App Store-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2016, 18:30
Categorie Apps
Onderwerpen in app aankopen, promocode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.