iKids week 50: Toca Lab, Autosommen, Wee Rockets en Wee Subs

In deze iKids: de nieuwe scheikunde-app van Toca Boca en Wee Subs en Wee Rockets, twee apps waarin kinderen duikboten en raketten kunnen bouwen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

rocketsIn deze iKids lees je over de nieuwste app van ontwikkelaar Toca Boca, die een reeks zeer populaire kinderapps in de App Store heeft staan. Bijvoorbeeld Toca Mini, Toca Builders en Toca Tea Party. In het nieuwe Toca Lab kunnen kinderen de verstrooide scheikundige spelen, die allerlei elementen bij elkaar gooit en wel ziet wat er daarna ontstaat. Daarnaast kun je in deze iKids-editie alles lezen over de mooie Wee Rockets en Wee Subs apps. Dit zijn twee applicaties waarin kinderen ruimteraketten en duikboten kunnen bouwen om er vervolgens mee op pad te gaan. Beide apps hebben leuke illustraties en animaties en hebben geen taal of tekst, zodat kinderen lekker zelf aan de slag kunnen gaan.

Toca Lab

tocaIn Toca lab kunnen kinderen op een speelse manier experimenteren met scheikunde. Het verhaal speelt zich af in een laboratorium waar ieder element een personage is. Kinderen kunnen die elementen bijvoorbeeld in een centrifuge laten draaien, verhitten in de Bunsen brander of met andere vloeistoffen in reageerbuizen doen. Daarbij is telkens de vraag: “wat zal er met de stoffen gebeuren?”. Kinderen kunnen bijvoorbeeld ontdekken hoe Neon klinkt, of Goud zwaar of licht is en of Stikstof zacht of hard is. Zoals bij alle populaire spellen van ontwikkelaar Toca Boca is Toca Lab bedoeld als spel, maar zitten er ook opvoedkundige elementen in. In dit geval hopen de makers dat het spel bij kinderen interesse voor de wetenschap wekt. Misschien handig om te weten: de periodieke tabel met elementen in Toca Lab is accuraat, maar de manier waarop nieuwe elementen worden gemaakt niet.

Downloaden: Toca Lab (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Autosommen

Autosommen is een simpele rekenapp om met rekenen te oefenen. Kinderen kunnen sommen maken, zowel optellen als aftrekken en tafels oefenen. Je kunt deze verschillende onderdelen apart oefenen of door elkaar heen. De app kent 3 verschillende niveaus: getallen tot en met 5, 10 en 20. Naast het maken van sommen kunnen kinderen ook nog een test doen waarbij ze zo snel mogelijk 10 sommen moeten oplossen. hun persoonlijke score kunnen ze bekijken in het score-scherm. De app is geschikt voor kinderen vanaf groep 3. Al met al is autosommen een prima app voor kinderen die lieveren sommen oefenenen op de iPad, maar is de app nog erg minimaal qua functionaliteiten. Voor €0,89 hadden wij liever wat meer mogelijkheden gezien, zoals gedeeld-door sommen en breuken, andere rekenniveaus en meer spelelementen. De app is pas kort geleden in de App Store verschenen, dus hopelijk wordt het functiepakket snel uitgebreid.

Downloaden: Autosommen (€0,89, iPad, iOS 6.0+)

autosommen

Wee Rockets en Wee Subs

raketWee Rockets en Wee Subs zijn twee prachtig vormgegeven apps waarin kinderen ruimteraketten of duikboten kunnen bouwen. Daarna kunnen ze met deze raketten of duikboten gaan vliegen of duiken om allerlei interessante items te verzamelen. In Wee Rockets kunnen kinderen kiezen uit meer dan 50 verschillende raketonderdelen. Als hoofdpersoon mogen ze kiezen uit acht verschillende astronauten. Kies bijvoorbeeld voor het leuk getekende tijgertje dat ook in Wee Subs voorkomt. Als het ontwerp voor de raket af is kan je het eindresultaat lanceren. Eenmaal in de ruimte moet je allerlei asteroïden ontwijken en ruimtewezens verzamelen. Wee Rockets en Wee Subs zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar en bevatten nergens tekst of taal. Door de natuurlijke bediening en goede illustraties weet je echter al snel wat de bedoeling is.

Downloaden: Wee Rockets (€1,79, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Wee Subs (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorieën Apps, Uncategorized
Onderwerpen auto, ikids, kinderen, toca

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.