Nederlandse receptenapp Spinach vandaag gratis bij AppEvent

Spinach is een iPad-app die je gezonder wilt laten leven. De app bevat tientallen recepten waarin groenten de hoofdrol spelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SpinachAppEvent geeft een week lang gratis culinaire apps weg. Gisteren was het een app met E-nummers, vandaag een app waarmee je gezonder leert eten. Spinach is een Nederlandstalige app, gemaakt door Marieke Kuijl. Ze leert je om je eenpatroon stapsgewijs te verbeteren en tegelijk lekkere maaltijden op tafel te zetten. Spinach bevat tips en trucs om gezonder te eten en ongezonde voedingswaren te vervangen door gezondere.

Bovendien vind je in de app ruim 30 recepten die volgens de maker van de app gezond zijn. De recepten zijn geschikt voor elk moment van de dag, van ontbijt, lunch en diner tot snacks en drankjes. Spinach is te downloaden op de iPad (niet op iPhone) en kost normaal gesproken €2,69.

Bij elk recept is een mooie foto aanwezig, zodat je weet wat je kookt. De recepten zijn te delen met vrienden via e-mail, maar je kunt ze ook printen. Klein kritiekpuntje: wat ons opviel is dat de app nogal neigt naar populistisch Engels taalgebruik, ook op plaatsen waar Nederlands eigenlijk prima was geweest. Voorbeelden:

  • “…heleboel tips & tricks om je food habits gezonder te krijgen…”
  • “Check out ‘the things we love’ pagina & bekijk waar je het direct kunt kopen”
  • Klik voor meer smart swaps”

Let op: Spinach is alleen gratis op zondag 15 december (de dag waarop dit artikel op iPadclub verscheen), daarna is er weer een andere app gratis via AppEvent. Geen fan van koken? Elke zondagavond kun je op iPhoneclub natuurlijk nog veel meer tijdelijk gratis apps vinden in de wekelijkse rubriek Tijdelijk gratis.

Downloaden: Spinach (tijdelijk gratis, normaal €2,69, iPad, iOS 5.1+)

spinach-recepten-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:47
Categorie Uncategorized
Onderwerp recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.