Telegraaf-app voor iOS voegt puzzels en Google+ toe

De Telegraaf heeft de app vernieuwd met delen via Google+, persoonlijke specials en Denksport-puzzels.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

telegraaf-favoriet-google-plusDe Telegraaf-app voor iPhone en iPad heeft dit weekeinde een update gekregen. Gebruikers van de iPad-versie kunnen voortaan Denksport-puzzels invullen in de app. Ze moeten daarvoor wel premium-gebruiker zijn. Ook nieuw in de iPad-versie: videosliders onderaan de katernen. Voor gebruikers van de iPhone-versie zijn er ook twee nieuwe functies: artikelen opslaan als favoriet (zie geel sterretje) en het maken van persoonlijke specials op basis van een zoekterm. Ben je bijvoorbeeld gek op Dries Roelvink, dan kun je alle nieuwtjes over deze zanger in één overzicht bij elkaar zien. Bovendien is voor iPhone én iPad het delen via Google+ toegevoegd (zie rood blokje).

Maar de eerste iTunes-review klaagt al meteen over iets anders: “Dit is iets wat ik niet wil, reclame onder elk onderwerp!” Dat is inderdaad het geval: onder elk artikel staat een blokje met reclame, variërend van een rustig reclameblok van juwelier Siebel tot een wat volkse, schreeuwerige advertentie van Guus Meeuwis (die overigens geen geluid maakt). De Telegraaf biedt geen mogelijkheid om de reclameblokken af te kopen.

Om de twee iPhone-vernieuwingen (favorieten en persoonlijke specials) te kunnen zien, moet je op het menuknopje linksboven tappen zodat de balk met specials (Privé, DFT, Telesport, etc) te zien is. Als je vervolgens helemaal naar rechts bladert, zul je de favorieten en persoonlijke specials te zien krijgen.

Aanvankelijk is de lijst met favorieten en specials nog leeg, maar na het invoeren van wat zoektermen en het aanklikken van favoriete artikelen is het al snel gevuld:

specials-telegraaf telegraaf-dries-roelvink

Je kunt zoveel persoonlijke specials aanmaken als je wilt. Naast deze Telegraaf-app, die het nieuws van de website toont, heeft De Telegraaf ook nog een digitale krantenapp en een Telegraaf Archief-app. Wie alleen roddels wil lezen kan ook de aparte Privé-app installeren. Denksport is trouwens ook onderdeel van TMG, dus het toevoegen dan de puzzels was een kleine stap.

Afgelopen juni verscheen een compleet vernieuwde De Telegraaf-app voor iOS, waar we een exclusieve preview over schreven. Een maand later volgden functies voor blinden en slechtzienden en in september werden pushberichten bij belangrijk nieuws toegevoegd.

Downloaden: De Telegraaf (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:47
Categorie Uncategorized
Onderwerp telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.