iCulture iKids logo

iKids week 36: Pac-man Pop en Dr. Panda Badtijd

In deze iKids lees je over badderen met Dr.Panda en zijn vrienden en bellen kapot schieten om dieren te redden in Pac-Man Pop.

iCulture iKids logo Iedereen kent Pac-man, maar niet iedereen weet dat er ook andere spellen met de hongerige gele smiley bestaan. De gratis app Pac-man Pop bijvoorbeeld (link), een bubbleshooter die allerlei leuke functies van eerdere bubbleshooters op een fijne manier weet te combineren. Ook daardoor zal dit spelletje eerder verslaven dan vervelen. Verder lees je in deze iKids alles over de nieuwste Dr. Panda (link), waarin peuters en kleuters een aap, een kat, een hond en natuurlijk meneer Panda himself in bad doen. Het hele wasritueel komt aan bod, van tandenpoetsen tot het uitzoeken van een fijne pyjama om daarna lekker onder de wol te kruipen.

Pac-man Pop

In Pac-man Pop moeten kinderen van 4 jaar en ouder in meer dan 100 levels de juiste gekleurde bubbels op de meest handige manier kapotschieten. In sommige levels kunnen ze schattige hondjes bevrijden door de juiste bubbels te laten barsten, in andere levels kunnen ze een van Pac-mans bekendste tegenstanders uitschakelen: het gekleurde spookje. Hoe kleiner het spookje, hoe moeilijk deze is te raken tussen al het bubbelgeweld. Sommige gekleurde bollen schiet je kapot, anderen vallen naar beneden in poortjes die elk een bepaald aantal punten opleveren, zoals bij sjoelen. Voor een gratis bubbleshooter is Pac-man Pop behoorlijk uitgebreid, waardoor de app niet snel gaat vervelen. Dat het spel in niets lijkt op het klassieke Pac-man is de makers vergeven.

Dr. Panda Badtijd

In de nieuwste dokter Panda zijn de dieren volwassen, maar gedragen ze zich niet zo. Keer op keer zien ze eruit alsof ze in de modder hebben liggen rollen. Aan kinderen tot 5 jaar de schone taak om de beesten te fatsoeneren. Met een kookwasje om de kleren te reinigen, bijvoorbeeld, of een broodnodige douche met lekker veel zeep. Droog ze daarna af met een magische regenboogföhn en doe ze een lekker schoon pak aan. Veel voorwerpen in de badkamer zijn interactief, zoals het badschuim om het water mee te kleuren of de snorkel om de boel onderwater eens goed te kijken. Volgens de ontwikkelaars leren kinderen in Dr. Panda Badtijd dat wassen en tandenpoetsen ook leuk kan zijn, maar of kinderen door deze app echt eerder onder de douche stappen moet nog maar blijken. Dat kleintjes het leuk vinden om déze beesten in bad te doen geloven we echter meteen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 september 2016 om 10:28
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.