iHome: Apple’s smart homesysteem volgens de plaatjesmaker

Martin Hajek maakte een concept voor iHome, het smart home-platform van Apple.

ihome-huisautomatisering-martin-hajek-apple
Apple gaat binnenkort een Smart Home-platform aankondigen, als de geruchten kloppen. De Nederlander Martin Hajek (alias @deplaatjesmaker) vond dat een fascinerend idee en liet zijn fantasie alvast de vrije loop.


Apple zou dan bijvoorbeeld een Nest-achtig apparaat kunnen maken, waarop je allerlei systemen in huis bedien: temperatuur, lampen, deuren, muziek en het beveiligingssysteem. Hajek’s antwoord heet iHome, al betwijfelen we sterk of Apple die naam wel gaat gebruiken. Er is immers al jarenlang een accessoirefabrikant actief, die onder de naam iHome wekkerradio’s en iPhone-speakers voor thuis produceert. Het concept is duidelijk geïnspireerd door de iPhone en de Mac mini, wat het tegelijk ook wat ongeloofwaardig maakt. Het ziet er leuk uit, maar we denken eerlijk gezegd niet dat Jony Ive hiermee tevreden zal zijn.

De nieuwste geruchten zijn trouwens, dat Apple helemaal niet van plan is een huisautomatiseringssysteem te ontwikkelen maar dat we eerder aan een uitbreiding van het Made For iPhone-programma moeten denken. Andere fabrikanten maken dan accessoires, die moeten voldoen aan de richtlijnen van Apple. Als ze het MFi-stempeltje van Apple krijgen, weet je zeker dat alles naadloos samenwerkt met bijvoorbeeld je Apple TV. Maar je betaalt er wel extra voor.

Lees ook: Hoe Apple je huis slimmer kan maken

iHome-Martin-Hajek-Concept-4

iHome-Martin-Hajek-Concept-3

iHome-Martin-Hajek-Concept-2

iHome-Martin-Hajek-concept

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.