Merknamen wijzen op Healthbook, HealthKit en iResearch

Apple heeft vermoedelijk Healthbook, HealthKit en iResearch als merknamen geregistreerd voor toekomstige producten.

Healthbook spotlightApple heeft mogelijk de merknamen Healthbook, Healthkit en iResearch vastgelegd voor toekomstige producten. Ze werden geregistreerd in Trinidad en Tobago, vlak nadat geruchten over een gezondheidsapp van Apple op internet verschenen. Apple heeft de merknamen niet zelf vastgelegd en wordt ook niet genoemd in de registratie, maar gebruikte een ander bedrijf. Apple kiest wel Trinidad en Tobago, om te voorkomen dat toekomstige producten vroegtijdig uitlekken.


Apple werkt volgens geruchten aan een app waarmee je allerlei gezondheidsinformatie kunt vastleggen. Een deel daarvan kan Apple zelf meten met de ingebouwde M7-processor van de iPhone 5s, andere metingen kunnen worden gedaan door wearables van andere merken. Dat kan allerlei vormen hebben, zoals een Made For iPhone-programma voor sport- en gezondheidsaccessoires. Ook zijn er geruchten dat Apple samen met Nike werkt aan een gezondheidsaccessoire, nadat Nike zich plotseling terugtrok uit het Nike Fuelband-project. Nike zegt zich meer op software te willen richten, wat Apple de mogelijkheid geeft om een eigen wearable te ontwikkelen. Dat kan een iWatch zijn, maar ook een fitnessarmband met allerlei sensoren.

Healthbook 1Lees ook: Zo gaat de Healthbook-app van Apple eruit zien

Het woord Healthbook is vastgelegd in twee varianten, met en zonder spatie. Gelekte informatie, waaronder een screenshot, wekken de indruk dat Apple van plan is om één woord te gebruiken. De variant met spatie wordt waarschijnlijk vastgelegd om te voorkomen dat andere bedrijven het kunnen gebruiken. Op dezelfde dag dat Healthbook/Health Book werden vastgelegd, werd ook een merkaanvraag voor Apple CarPlay gedaan. Dit gebeurde een maand voordat Apple de nieuwe naam voor iOS in de auto aankondigde.

Een dag later volgden handelsmerkaanvragen voor andere termen, zoals HealthKit, iResearch en de iets andere schrijfwijze iReasearch. Ook bij deze aanvragen kan nog niet voor 100% worden bewezen dat Apple erachter zit. HealthKit zou een serie ontwikkelaarstools kunnen zijn, vergelijkbaar met GameKit en UIKit. iResearch kan nog van alles zijn. De merknamen zijn geregistreerd in vier internationale klassen, die duidelijk maken dat het om consumentenelektronica gaat: klasse 9 (computersoftware), 10 (medische apparaten), 14 (sieraden en horloges) en 42 (computerhardware- en software-ontwikkeldiensten).

Lees ons Dossier Healthbook met alle informatie over deze toekomstige gezondheidsapp van Apple.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.