iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 30 mei 2014

Vandaag op iPhoneclub en iPadclub: twee verhalen over onbekende mensen: de ene persoon regelt overnames voor Apple, de andere vond Beats uit.

rockmateOp iCulture hadden we vandaag twee interessante achtergrondverhalen: je kon meer lezen over de man die Apple’s grote overnames regelt, zoals de recente overname van Beats. Interessant daarbij is dat Apple alles in eigen huis regelt, zonder gebruik te maken van dure bankiers, advocaten of andere externe adviseurs. De andere persoon die vandaag in de spotlight stond was de uitvinder van de eerste Beats-headphones. Die wilde liever in cash dan in aandelen uitbetaald worden en heeft nu waarschijnlijk spijt dat hij miljoenen misloopt. Oh, en de leuke iPad-foto hiernaast? Die app kun je gratis downloaden via iCulture Deals. Leuk voor het weekend.

iCulture achtergrondverhalen

  • De man achter Apple’s grote overnames is een voormalig militair en ex-spion. Maar hij werkte ook als bankier en volgde een bedrijfskundestudie. Wie is die man, waarvan we eigenlijk maar weinig weten?
  • Wie is de echte bedenker van de Beats-headphones? Voor de buitenwereld zijn het Dr. Dre en Jimmy Iovine, voor de iets beter geïnformeerde nieuwsvolger is het Monster. Maar de basis van de oordopjes werd door iemand anders bedacht – die trouwens geen cent verdient aan deze overname.

Nieuws

Apps

Rubrieken

  • In iCulture Deals hadden we een mooie 50% kortingsactie bij The Phone House.
  • iCulture speelt keek naar de Trainz Simulator 2. En we hebben ook een nieuwe Game van de Week.

Meer vandaag

Er verschenen vandaag nog meer apps en appupdates dan we op iPhoneclub hebben besproken. Hieronder vind je nog een aantal andere apps, die de moeite zijn om nog even te bekijken.

rdio-iphone-app

  • Editorial (€5,99) – Deze fijne teksteditor heeft een update gekregen en is compleet aangepast voor iOS 7. Bovendien is deze voormalige iPad-only app nu ook op de iPhone te gebruiken en zit er Markdown-ondersteuning in.
  • Rdio (gratis) – Zie foto. Deze muziekapp heeft nu push notificaties gekregen, zodat je nog vaker lastiggevallen kunt worden over mooie muziek.
  • Google Play Music (gratis) – De muziekapp van Google (wie gebruikt ‘m eigenlijk?) heeft de mogelijkheid gekregen om afspeellijsten te bewerken. Scheelt weer inloggen op de website. Ook zit er nu een Shuffle Artist-functie in.
  • BBM voor iPhone (gratis) – Het is er nog niet, maar het komt. De BlackBerry messaging-app maakt het straks makkelijker om je aan te melden en vrienden te volgen.
  • Videon (€4,49) – Update voor deze videobewerker. Er is een probleem opgelost dat bij sommige iPhones met iOS 6 voorkwam tijdens het renderen.
  • Gardenscapes 2 Premium (gratis) – Tuiniergame, waarbij je meer dan 80 verborgen objecten moet zien te vinden. Gratis probeerversie van de al langer bestaande betaalde versie.

Uitgelezen en behoefte om nog wat langer rond te hangen? De video van het interview met Eddy Cue en Jimmy Iovine is beschikbaar en hieronder te zien. Omdat het en Flash-video is heb je kans dat het filmpje niet goed te bekijken is op je iPhone of iPad. Blader in dat geval even door naar de site van Re/code of kijk via de browser op je desktop.

Click here to display content from player.theplatform.com

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.