‘HomePod maakt unieke geluiden tijdens koppelen met iPhone’

De Apple HomePod maakt unieke geluiden als je de speaker wil koppelen met je iPhone. Dit zorgt ervoor dat alleen jij de speaker kunt gebruiken.

De Apple HomePod maakt unieke geluiden als je de speaker wil koppelen met je iPhone. Dit zorgt ervoor dat alleen jij de speaker kunt gebruiken.


HomePod Siri-interactie

HomePod koppelen met uniek geluid

Als je later dit jaar een HomePod in handen krijgt, kun je deze op een makkelijke manier automatisch koppelen met je iPhone. Hiervoor gebruikt Apple speciale tonen, die worden gegenereerd door de speaker. De bijbehorende iPhone pikt ze op en herkent om welke speaker het gaat. Dit blijkt uit een screenshot, die werd gevonden in de nieuwste iOS 11 beta. Ook nu was het weer ontwikkelaar Guilherme Rambo, die in de code dook en de ontdekking deed.

Apple had ook kunnen kiezen voor een uniek visueel patroon, zoals bij het koppelen van de Apple Watch het geval is. Daarbij zie je een soort ‘stofwolk’ op het scherm van de Apple Watch met unieke patronen, die de iPhone-camera kan herkennen. Toch heeft Apple bij de HomePod voor een andere methode gekozen, die beter past bij een speaker: herkenning met geluid.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Ook handmatig koppelen
De HomePod lijkt meerdere methoden om te koppelen te ondersteunen, net als de Apple Watch. Als het koppelen met de ‘stofwolk’ namelijk mislukt kun je ook nog handmatig koppelen. Bij de HomePod lijkt dat ook het geval te zijn. Zo bleek eerder deze maand dat Siri op de HomePod ene viercijferige code kan oplezen, die je vervolgens moet intikken op de iPhone. Ben je eenmaal klaar met koppelen, dan zorgt de iPhone voor het aanmelden bij iCloud, het installatieproces en andere functies die je beter op een makkelijk afleesbaar scherm kunt uitvoeren. Dat geldt bijvoorbeeld voor het inloggen op Apple Music en het kiezen van afspeellijsten.

De HomePod-speaker werd in juni dit jaar aangekondigd tijdens de WWDC-ontwikkelaarsconferentie en komt in december op de markt, maar alleen in een beperkt aantal landen. Nederland en België zitten er waarschijnlijk nog niet bij.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.