HomePod en milieu

HomePod gaat na 8 minuten in spaarstand

Apple's milieurapport voor de HomePod laat zien dat de speaker rond de 8 tot 9 Watt verbruikt en na 8 minuten in spaarstand gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Milieurapport voor de HomePod

Apple heeft het milieurapport voor de HomePod vrijgegeven, waarin je meer te weten komt over de impact van de speaker op het milieu. Daaruit blijkt dat de speaker na 8 minuten in spaarstand gaat. Ook lees je in het rapport hoe deze spaarstand werkt, hoeveel schadelijke gassen het apparaat produceert en welke materialen zijn gebruikt. Volgens Apple verbruikt een HomePod minder dan een A19 ledlampje als je muziek aan het afspelen bent.

Het verbruik is gebaseerd op een geluidsvolume van 50%, waarbij er tussen de 8,69 Watt en 9,25 Watt wordt verbruikt. Een huishoudelijk lampje verbruikt meestal rond de 10 Watt. Hoe luider je de speaker zet, hoe meer deze verbruikt. Als de HomePod in slaapstand gaat gebruikt deze tussen de 1,71 Watt en 1,76 Watt, ongeveer een vijfde van een A19 ledlampje. Daarmee presteert de HomePod beter dan vereist is volgens het Energy Star-programma. Apple geeft in een tabel aan wat het verbruik is bij de netspanning in verschillende landen: bij 230 Volt is het verbruik 9,25 Watt en de efficiency 89,7%. In Japan, waar de netspanning 100 Volt is, is dit 8,69 Watt en 89,9%. Het verschilt niet zoveel per regio.

HomePod: materiaal en miliieu

Wordt de HomePod niet gebruikt dan gaat deze na 8 minuten in spaarstand. Dit gebeurt wanneer de HomePod niet in gebruik is en op commando’s wacht. Onduidelijk is nog of je die 8 minuten handmatig kunt aanpassen.

De HomePod bestaat volledig uit materialen die minder milieubelastend zijn. Zo zitten er geen giftige vlamvertragende materialen in, geen PFC en ook geen beryllium. Berylliumoxide wordt soms toegepast als materiaal voor luidsprekerconussen, zo meldt Wikipedia.

HomePod en milieu

2 meter stroomkabel
Ondertussen weten we ook iets meer over de stroomkabel die bij de HomePod wordt geleverd. Deze is 2 meter lang en heeft de kleur van de speaker zelf, dus wit of spacegrijs. De kabel is verwijderbaar en te vervangen. Dit was niet het geval bij de demo-modellen die Apple eerder toonde. Apple gaat vervangende kabels aanbieden, zodat je je model met Engelse stekker kunt vervangen door een Europees model. Hoeveel zo’n vervangende kabel kost is nog niet bekend.

Vandaag is de HomePod in pre-order gegaan in een beperkt aantal landen. Voor Nederlanders en Belgen is Engeland de dichtstbijzijnde plek, waar je de speaker voor £319 kunt aanschaffen. Hij is aanvankelijk alleen in het Engels te bedienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2018, 21:32
Bron Bron Apple
Categorie iDevices
Onderwerpen homepod, milieu
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.