HomePod kabel lostrekken

HomePod-kabel is te verwijderen (met moeite)

De stroomkabel van de HomePod is te verwijderen, maar het is niet aan te raden. Het kost behoorlijk wat moeite en je loopt kans op schade.

HomePod-kabel verwijderen: het kan, maar…

Een van de mysteries rondom de HomePod is waarom de kabel eraan vast zit. Als je de specs van het apparaat bekijkt, zegt Apple dat er alleen een HomePod is de doos zit. Er wordt niet gesproken over kabels of adapters. Waarom blijkt al snel bij het uitpakken: de kabel zit vastgeklonken aan de speaker. Onbegrijpelijk eigenlijk, want veel mensen die hun HomePod in het buitenland willen kopen zullen dan continu een reisadapter moeten gebruiken, of op eigen risico de stekker vervangen door een Europese. Maar misschien is er toch nog hoop. De stroomkabel van de HomePod blijkt technisch namelijk wél te verwijderen.

Behoorlijk wat kracht nodig
Een Reddit-gebruiker probeerde het gewoon en begon met veel kracht aan de kabel te trekken. En warempel: de kabel schoot los en is daarna met een prettig klikgeluid weer terug te plaatsen.

HomePod kabel verwijderen

Alleen lijkt het niet de bedoeling van Apple dat je de kabel lostrekt. Je moet er namelijk echt behoorlijk aan trekken, met kans dat de kabel kapot gaat. Mocht dat gebeuren, dan kun je bij Apple aankloppen en voor $29 de kabel laten repareren. Gewone HomePod-reparaties kosten €279 buiten de garantie, zoals we eerder schreven. Het vervangen van de kabel is gelukkig wat goedkoper: $29. Hiervoor moet je de HomePod waarschijnlijk wel opsturen en dat kan lastig zijn als je niet in een land woont waar de HomePod al verkrijgbaar is.

HomePod kabel lostrekken

Kortom: leuk om te weten dat de kabel technisch gezien te verwijderen is, maar je kunt het maar beter niet proberen om los te rukken. Bovendien heb je een andere, originele kabel van Apple nodig met een speciale aansluiting. Die zijn momenteel nog niet verkrijgbaar en het lijkt er ook niet op dat Apple van plan is ze los aan te bieden. Vervangende kabels zijn waarschijnlijk alleen bedoeld voor HomePod-reparaties.

Ben je van plan een HomePod te kopen in het buitenland, dan hebben we in onderstaand artikel antwoord op 10 veelgestelde vragen die we de afgelopen dagen veel toegestuurd krijgen, zoals: wat voor stekker zit eraan, kan ik er later ook Nederlands op instellen en

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2018, 10:11
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen homepod, kabel
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.