CEO Patrick Spence (links) en oprichter John MacFarlane van Sonos

Dit vindt de oprichter van Sonos van de HomePod – en hij is onder de indruk

Sonos-oprichter John MacFarlane heeft zijn HomePod binnen en is onder de indruk van het geluid. Makkelijk te installeren, fantastisch geluid, kortom: een prima start voor Apple.

Gisteren schreven we over de afspeellijst die Sonos had uitgebracht om de HomePod te verwelkomen. De speakerfabrikant stopte er een kleine sneer in, om duidelijk te maken dat ze toch niet zo blij zijn met de komst van de nieuwe concurrent. Maar voormalig Sonos CEO John MacFarlane denkt er heel anders over. Hij heeft de HomePod besteld en legt in een serie tweets uit wat zijn eerste indrukken zijn. En daarbij blijkt dat hij heel realistisch tegen de sterke en zwakke punten aankijkt.

John MacFarlane richtte Sonos in 2002 op, maar hij vertrok in januari 2017 abrupt bij het bedrijf. Hij droeg het stokje over aan Patrick Spence (links op de foto). De voormalige CEO vond dat Sonos een andere leider nodig had om het bedrijf door het veranderende landschap van streaming­muziekdiensten en spraakgestuurde assistenten te loodsen.

CEO Patrick Spence (links) en oprichter John MacFarlane van Sonos

Dit vindt de Sonos-oprichter van de HomePod

MacFarlane begint zijn series tweets met een aantal complimenten: de verpakking is goed, het apparaat is gemakkelijk in te stellen, vervormt niet bij hoger volume, maar is wel een beetje zwaar qua bas. MacFarlane noemt dit het Jimmy Iovine-effect, naar de mede-oprichter van Beats. Die producten staan erom bekend dat ze een wat zwaardere bas hebben.

Een enkele HomePod verslaat volgens MacFarlane gemakkelijk een Sonos One. Ook blijkt ‘Hey Siri’ goed te werken, zelfs op maximaal volume. Dat Spotify ontbreekt vindt de voormalige topman wel een nadeel en hij vindt dat AirPlay niet het antwoord daarop is.

Natuurlijk krijgt MacFarlane regelmatig de vraag of hij een Sonos of een HomePod zou adviseren. Het ligt er maar net aan wat je zoekt. Sonos is een oplossing voor je hele huis, met speakers van verschillend formaat voor in elke kamer, een soundbar voor je tv en dergelijke. De HomePod vervult slechts één van deze rollen.

Je zou een HomePod kunnen koppelen met een Apple TV, maar in dat geval heeft Sonos met de PlayBar en PlayBase weer een betere oplossing.

Al met al vindt MacFarlane dat Apple een geweldige start maakt met de HomePod. Het zal een superieur product worden zodra Apple integratie met andere muziekdiensten toevoegt. Heb je een speaker nodig voor één kamer, dan is dit wat je moet hebben.

MacFarlane besluit zijn tweetstorm met de conclusie dat kwaliteit terug is in de luisterbeleving thuis. Daar profiteert iedereen van. Op kritiek dat de HomePod hetzelfde lot wacht als de iPod HiFi heeft MacFarlane wel een antwoord: dat is waarschijnlijk niet zo. De HomePod is veel meer een ‘platform’ dan de iPod HiFi ooit was en akoestisch is het apparaat veel beter. Logisch, want we zijn inmiddels tien jaar verder.

Mocht je verder nog wat advies van deze ex-Sonos-topman nodig hebben, bijvoorbeeld als je speakers zoekt voor je tv-kamer, keuken, slaapkamer en kantoor, dan heeft MacFarlane ook nog wel advies voor je: zet een PlayBar of PlayBase in je tv-kamer en in de andere kamers moet je voor jezelf afwegen of je twee stuks nodig hebt (bijv. twee Sonos One’s) of dat je met een losse speaker toe kan. Dat laatste kan dus ook een HomePod zijn.

Wil je meer meningen horen over de HomePod, dan vind in onze round-up van HomePod reviews nog meer ervaringen. En wil je meteen een HomePod kopen, dan zul je daarvoor naar het buitenland moeten. Wanneer de HomePod naar het vasteland van Europa komt is nog niet bekendgemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2018, 10:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen sonos, spotify
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.