Android Berichten komt naar desktop

iMessage-concurrent Android Berichten werkt binnenkort op de Mac

Android Berichten werkt alleen op Android-toestellen, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Google werkt aan een desktopversie van de dienst, die in elke browser werkt. Met een QR-code koppel je je account. Het werkt daardoor binnenkort ook op de Mac - en ja, het is iets anders dan het al bestaande Allo en Hangouts.

Apple heeft met iMessage een eigen berichtendienst. Het onhandige daarvan is dat je alleen goed kunt communiceren met andere Apple-gebruikers. Eventueel kan iMessage ook berichten via SMS sturen, maar optimaal is het niet. Het is een van de manieren van Apple om je aan het platform te binden. Als je geen Apple-producten meer hebt kun je ook niet meer via iMessage communiceren met je vrienden. Apple heeft tot nu toe geen apps voor andere platformen uitgebracht. iMessage heeft de afgelopen jaren zoveel extra functies gekregen dat veel smartphone-gebruikers graag een Android-versie zouden willen zien. Maar dat komt er waarschijnlijk niet van.

Google lijkt nu van plan om dezelfde route als Apple te bewandelen, door de eigen berichtendienst Android Messages (in het Nederlands: Android Berichten) uit te breiden naar de desktop, zodat je vanaf je Mac berichten kunt uitwisselen met Android-gebruikers.

Android Berichten naar de desktop

Google heeft met Allo wel een berichtendienst die op meerdere platformen werkt, maar die slaat tot nu toe niet erg aan. Daarom zou Google nu de aandacht hebben gericht op het verder uitbouwen van Android Berichten. Volgens de website AndroidPolice komt de berichtendienst ook op het web en de desktop. Dit blijkt uit de code van versie 2.9 van Android Messages. Daarmee kan het een rechtstreekse concurrent voor iMessage worden.

Android Berichten komt naar desktop

Android Berichten is de berichtendienst van Google en staat los van Hangouts en Allo. In de toekomst kun je een browser-extensie installeren en je account koppelen met een QR-code, op een manier die vergelijkbaar is met de WhatsApp desktop-versie en de WhatsApp iPad-versie. Het werkt met alle browsers, zodat je ook Android Berichten op de Mac kunt gebruiken. Net zoals nu al mogelijk is met WhatsApp, Allo en Telegram. Verder zou je met Android Berichten binnenkort berichten kunnen sturen via Wi-Fi.

Android Berichten is een RCS-gebaseerde berichtenapp, oftewel het werkt met Communication Services. Dit houdt in dat je documenten zoals foto’s kunt versturen, kunt zien of de andere persoon aan het typen is en leesbevestigingen kunt ontvangen. Het zou in de toekomst zelfs betalingen kunnen ondersteunen, maar dit werkt weer op een andere manier dan Google Wallet. Deze betaaldienst zal trouwens worden samengevoegd met Android Pay en zal dan Google Pay gaan heten. Net als bij berichtendiensten heeft Google de gewoonte om meerdere dingen te proberen.

Zou jij Android Berichten gaan gebruiken als het op meerdere platformen zoals de Mac werkt? Of heb je wel genoeg aan de huidige berichtendiensten zoals Telegram en WhatsApp?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2018, 13:28
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen android, berichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.