HomePod zwart

HomePod past equalizer-instelling automatisch per nummer aan

Luisteraars met de HomePod die zelf graag de EQ-instellingen aan willen passen, komen bedrogen uit. De HomePod past de geluidsinstellingen zelf automatisch aan. Voor elk nummer kijkt de HomePod naar de beste instelling voor betere geluidskwaliteit.

In de eerste HomePod reviews wordt de speaker vooral geprezen als een uitstekende muziekspeler vanwege de hoge geluidskwaliteit. Muziek klinkt net zo goed of beter als vergelijkbare speakers van bijvoorbeeld Sonos. Voor audiofielen die graag zelf de equalizer aanpassen, is er minder goed nieuws. De HomePod past de EQ-instellingen namelijk zelf aan en er is geen mogelijkheid om dit handmatig te doen.

Geen EQ-instellingen voor HomePod

De equalizer gebruik je om de klank van een nummer aan te passen. Op de iPhone, iPad en veel andere toestellen vind je in de instellingen een optie om een bepaalde stijl te kiezen. Wil je bijvoorbeeld minder de nadruk leggen op lage tonen of wil je juist meer bass, dan pas je dit gewoon aan. Dit geldt echter niet voor de HomePod, Apple’s aankomende slimme speaker. Dit onthulde Eddy Cue tijdens een presentatie bij de Pollstar-conferentie.

HomePod zwart

De HomePod maakt gebruik van automatische tuning dankzij Apple’s eigen analyses. Per nummer wordt er gekeken wat voor type muziek het is en past hier de klanken op aan. Er is voor gebruikers dus geen mogelijkheid om zelf meer bass toe te voegen of meer focus te leggen op de vocalen. De meeste instellingen voor de HomePod pas je aan via de Woning-app, maar dat geldt dus niet voor de equalizer. Voor de meeste gebruikers zal dit geen problemen opleveren, omdat uit de reviews wel bleek dat de HomePod prima klinkt.

Wel ongelimiteerd streamen
Wel goed nieuws is dat de HomePod niet meegenomen wordt in de limieten voor streaming. Bij een standaard Apple Music-abonnement wordt de muziek op het ene apparaat gepauzeerd als je het afspelen op een ander apparaat start. De HomePod wordt in dit soort gevallen dus niet gezien als opzichzelfstaand toestel. Dat betekent dat je via de HomePod kunt blijven luisteren, terwijl je ook een ander liedje aan zet op je iPhone zelf. De HomePod wordt ook niet meegenomen in de limiet van tien apparaten voor het gebruik van je iTunes-account.

En mocht je bang zijn dat het luisteren van muziek via de HomePod van invloed is op de Voor jou-sectie in Apple Music, dan hoef je je daar geen zorgen om te maken. Via de instellingen van de HomePod kun je dit uitschakelen. Hierdoor wordt de Voor jou-sectie niet door de war gegooid door muziek die door anderen via jouw Apple Music-account op de HomePod afgespeeld wordt.

Om muziek af te spelen op de HomePod zonder tussenkomst van je iPhone, heb je een Apple Music-abonnement nodig. Je gebruikt dan Siri om muziek af te spelen. In onze tip lees je alvast wat je allemaal met Siri en muziek op de HomePod kan doen.

Bekijk ons complete HomePod tipsoverzicht. In talloze handige HomePod tips bespreken we bijna elke functie, instelling en mogelijkheid! Check ook ons HomePod review-overzicht en lees alles over de HomePod kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2018, 11:50
Bron Bron AppleInsider
Categorie iDevices
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.