HomePod zwart

Siri op de HomePod werkt met apps van derden, maar de mogelijkheden zijn beperkt

De HomePod kan Siri-opdrachten van third party-apps uitvoeren, maar dit werkt alleen voor een berichten, lijsten en notities, dus niet voor Spotify.

In de eerste iOS 11.2 beta die maandagavond verscheen zit iets nieuws: ondersteuning van Siri voor third party-apps op Apple’s aanstaande HomePod-speaker. Maar de mogelijkheden zijn wel beperkt tot drie soorten apps.

Siri op HomePod ook voor apps van derden

Apple schrijft op de SiriKit-pagina voor ontwikkelaars dat de HomePod je Siri-commando’s van third party-apps wel herkent, maar deze doorstuurt naar een iOS-apparaat:

Siri herkent de commando’s die je aan de HomePod geeft en stuurt deze door naar het iOS-apparaat van de gebruiker voor verdere verwerking.

Het gaat echter alleen om commando’s in de categorieën Messaging, Lists en Notes. Op de iPhone en Apple Watch is veel meer mogelijk. Omdat de speaker zelf nog niet beschikbaar is, kunnen developers hun apps testen door oordopjes op een iPhone of iPad met iOS 11.2 aan te sluiten.

HomePod zwart

Geen opdrachten van Spotify en Netflix
De beperking houdt in dat je bijvoorbeeld geen commando’s kunt geven aan third party-apps zoals Spotify en Netflix, maar wel aan berichtenapps zoals WhatsApp en todo-apps zoals Todoist (mits de ontwikkelaar er ondersteuning voor geeft in de app). Streaming muziek- en videodiensten worden helemaal niet ondersteund, behalve Apple’s eigen muziekdienst Apple Music. Je kunt de slimme speaker wel vragen om een album of afspeellijst te spelen via Apple Music, maar met andere diensten werkt het niet. In plaats daarvan zul je je iPhone bij de hand moeten hebben en via AirPlay 2 de muziek naar de HomePod moeten streamen.

Sonos’ nieuwe speaker (de Sonos One) kan wel je spraakcommando’s uitvoeren, maar dat werkt alleen met Amazon Alexa, is in Nederland uitgeschakeld en werkt (nog) niet met Spotify. Een echt alternatief is dit dus niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2017, 9:16
Categorie iDevices
Onderwerpen homepod, Siri
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.