Qualcomm chips in iPhone 6s

‘Apple wil geen Qualcomm-onderdelen in toekomstige iPhones en iPads’

Apple werkt aan iPhones die geen onderdelen van Qualcomm meer bevatten. Beide bedrijven zijn verwikkeld in een juridische strijd.

Apple wil niet meer afhankelijk zijn van Qualcomm en werkt daarom aan iPhones en iPads die geen componenten van het bedrijf meer bevatten. Het heeft te maken met de juridische strijd die tussen beide bedrijven woedt.

Qualcomm chips in iPhone 6s

Geen Qualcomm in toekomstige iPhones en iPads

Apple overweegt nu alleen nog apparaten op de markt te brengen met modemchips van Intel. In de iPhones die dit jaar verschenen werden zowel Intel- als Qualcomm-modemchips gebruikt. Volgens Apple is de overstap naar Intel min of meer gedwongen, omdat Qualcomm testsoftware achterhoudt. Daardoor kan de smartphonemaker geen nieuwe chips testen in prototypes van de iPhones en iPads. Qualcomm zegt echter dat Apple de modems gewoon kan gebruiken en zegt in een verklaring dat ze zijn “toegewijd om Apple’s nieuwe apparaten te ondersteunen”. Qualcomm zag in januari de beurskoers al kelderen vanwege het conflict en ook de winst had eronder te lijden.

Eerder dit jaar klaagde Apple Qualcomm aan, omdat de chipmaker zich schuldig zou hebben gemaakt aan machtsmisbruik. Omgekeerd klaagde Qualcomm Apple aan. De chipmaker verdient geld met de levering van componenten maar ontvangt ook licentiegelden voor netwerktechnologieën waar ze patent op hebben. Die netwerktechnologieën zijn cruciaal in hedendaagse smartphones. Apple vindt dat Qualcomm misbruik maakt van de situatie en te veel geld voor de licenties vraagt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2017, 9:36
Categorie Apple
Onderwerpen chips, modem, qualcomm
Devices iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.