HomePod krijgt 5 nieuwe functies en meer talen

Maar hij komt nog niet naar Nederland
De HomePod krijgt ondersteuning voor diensten als Siri Shortcuts en Find My iPhone. Er komen 5 nieuwe HomePod-functies bij. Ook gaat Apple's Siri-speaker Spaans spreken.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens het Apple-event 2018 ging het pas helemaal aan het einde heel kort over de HomePod, de Siri-speaker die Apple begin dit jaar op de markt bracht. Apple heeft gisteren namelijk bijna onopgemerkt een update van de HomePod aangekondigd. Niet op het gebied van de hardware trouwens, die blijft ongewijzigd, maar via een software-update komen er nieuwe functies en talen beschikbaar. Nederlands zit daar niet bij en er is nog geen zicht op verkrijgbaarheid van de HomePod in Nederland en/of België.

Update 17 september 2018: Heb je nu al een HomePod in huis staan? Dan kan je deze nu bijwerken. Werk je iPhone eerst bij naar iOS 12 en vanaf dan kan je je HomePod updaten om onderstaande functies te kunnen gebruiken.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

De talen die worden toegevoegd zijn: Spaans, voor inwoners van Spanje, Mexico en de VS. In Canada kunnen gebruikers de Engelse taal inwisselen voor Canadees-Frans. ‘Gewoon’ Frans sprak Siri op de HomePod al sinds het begin van de zomer.

HomePod nieuwe functies

Nieuwe HomePod functies

Naast de nieuwe talen krijgt Siri op de HomePod vijf nieuwe functies:

  1. Find My iPhone: Kun je je iPhone niet vinden? Dan kun je aan je HomePod vragen om je iPhone een ping-geluid te laten maken. Een functie die Apple Watch-gebruikers al kennen.
  2. Bellen via de HomePod: Net zoals je een inkomend telefoontje kunt opnemen op je iPad of Mac, kan dat straks ook met de HomePod. Technisch gezien loopt het gesprek via je iPhone, maar je voert het dus via de HomePod. Je kunt opnemen met een stemcommando en ook achteraf vragen wie er heeft gebeld als je een oproep hebt gemist. Een telefoongesprek starten via de HomePod kan ook, waarbij je zelfs de mogelijkheid hebt om het volledige nummer op te noemen, als diegene die je wilt bellen niet in je contacten staat.
  3. Muziek zoeken via een songtekst: Weet je wel hoe een nummer gaat, maar niet hoe het heet? Dan kun je een stukje uit de songtekst van een nummer tegen je HomePod zeggen en hij speelt vervolgens het bijbehorende nummer af. In eerste instantie werkt dit enkel in het Engels.
  4. Meerdere timers tegelijkertijd gebruiken: Het was tot op heden niet mogelijk om meerdere timers tegelijk aan te zetten, wat lastig kan zijn als je de HomePod als kookwekker wil gebruiken. Dankzij deze software update kan dat wel en kun je elke timer een andere naam geven.
  5. Siri Shortcuts gebruiken: Met iOS 12 voor de iPhone en iPad introduceert Apple Siri Shortcuts. Deze routines, die bestaan uit meerdere acties die je via één commando aanroept, komen automatisch beschikbaar voor de HomePod.

De nieuwe functies zijn beschikbaar vanaf het moment dat je iOS 12 hebt geïnstalleerd op je iPhone of iPad en komt dus maandag beschikbaar.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

HomePod in Nederland
De grote vraag blijft natuurlijk wanneer de HomePod naar Nederland komt. Dit najaar gaat dat in ieder geval niet meer gebeuren, aangezien Apple met deze update weer een aantal talen (en landen) heeft toegevoegd, maar Nederlands zit er niet bij. Er zijn ook nog geen geruchten over wanneer de HomePod dan wel naar Nederland komt.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.