Zwarte HomePod

HomePod vanaf 18 juni in Duitsland en Frankrijk voor 349 euro

iOS 11.4 komt dinsdagavond

De HomePod zal vanaf 18 juni verkrijgbaar zijn in Duitsland en Frankrijk. Dat heeft Apple officieel bekendgemaakt. Ook komt iOS 11.4 dinsdagavond 29 mei beschikbaar, waarmee de huidige HomePod-bezitters de beschikking krijgen over multiroom audio.

Europese HomePod op 18 juni

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de HomePod vanaf 18 juni in Duitsland, Frankrijk en Canada beschikbaar zal zijn. Dat meldde BuzzFeed, waarna Apple rap een officieel persbericht naar buiten bracht. In de Duitstalige variant daarvan is te lezen dat de prijs in Europa 349 zal zijn inclusief BTW. De beloofde agenda-functie waarmee je je iCloud-agenda ook op de HomePod kunt raadplegen komt echter later beschikbaar in de drie genoemde Alleen Engelstalige gebruikers uit de eerste groep landen kunnen de functie nu al gebruiken als ze iOS 11.4 installeren.

AirPlay 2 ook voor andere fabrikanten
Verder benadrukt Apple dat de AirPlay 2-ondersteuning nu ook voor externe fabrikanten beschikbaar is. Met een firmware-update kunnen fabrikanten hun bestaande speakers hiervoor geschikt maken. Sonos heeft aangekondigd om een aantal speakers te voorzien van AirPlay-ondersteuning, maar ook Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, Bowers & Wilkins, Denon, Libratone, Marantz, Marshall, Naim en Pioneer zijn ermee aan de slag gegaan. Daarmee kun je een multiroom-systeem maken dat uit meerdere speakers bestaat.

De komst van de HomePod naar Duitsland en Frankrijk is een moment waar veel mensen naar hebben uitgekeken, omdat het betekent dat er voor het eerst een model met Europese stekker verkrijgbaar zal zijn. De huidige modellen zijn voorzien van een Amerikaanse of Britse stekker. Het zijn dus weer drie nieuwe landen waar je de HomePod kunt kopen.

Meer over de HomePod kopen vind je in onderstaand overzicht.

iOS 11.4 vanavond beschikbaar

Voor mensen die al beschikken over een HomePod is er nog meer nieuws: de slimme speaker krijgt vanavond namelijk de mogelijkheid om multiroom audio en stereo te gebruiken. Dinsdagavond komt namelijk iOS 11.4 beschikbaar voor de iPhone, iPad én HomePod, de update die al een paar weken wordt getest door ontwikkelaars. Daarmee maakt Apple een inhaalslag op de concurrentie, want de Sonos One, Google Home en Amazon Echo bieden al multiroom audio en stereofuncties.

De release van iOS 11.4 is inmiddels bevestigd door Apple zelf.

Vier maanden geleden werd de HomePod uitgebracht in de eerste groep landen, maar zonder een aantal belangrijke functies. Met iOS 11.4 gaat Apple dat vanavond rechtbreien. De update is te installeren via de Woning-app in iOS 11.4 (je moet dus eerst de update op je iPhone installeren). Daarna beschik je ook op de HomePod over AirPlay 2.

Wil je je nu alvast inlezen over de iOS 11.4 functies? Dan vind je in onderstaand artikel een round-up van alles wat je moet weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2018, 20:51
Categorie Accessoires
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.