Eve Aqua

Elgato Aqua geeft je tuin water via Homekit

Ook Eve Flare slimme verlichting aangekondigd

Elgato heeft de HomeKit-geschikte Elgato Eve Water en de slimme lamp Eve Flare uitgebracht. Daarmee kun je je tuinslang en je verlichting via Siri bedienen en scenes aansturen. Alle Elgato Eve-producten zijn geschikt voor HomeKit en het aanbod breidt zich gestaag uit.

Elgato Eve Aqua

Met het warme weer van de afgelopen dagen kan ook je tuin wel wat verkoeling gebruiken. Vanaf vandaag is de eerder aangekondigde Elgato Eve Aqua beschikbaar om je tuinslang, sprinkler en andere watervoorzieningen buitenshuis te regelen. Het gaat om een volledig water- en UV-bestendige sensor die je aansluit op je waterkraan. Daarna kun je het besproeien van je tuin of gazon regelen via HomeKit. Het vierkante doosje werkt op twee AA-batterijen en heeft een knop aan de voorkant voor handmatige bediening.

Maakt je tuin HomeKit-geschikt

Via HomeKit regel je dat je bloembakken, moestuin of andere plantjes water krijgen. Je kunt dit wereldwijd regelen, eventueel gebaseerd op het weer. Blijft het lange tijd droog, dan regel je gewoon dat de Eve Aqua wat vaker gaat spuiten. Verder houdt de sensor je waterverbruik bij en sluit automatisch af op basis van tijd of een andere trigger vanuit HomeKit. De verbinding wordt gemaakt via Bluetooth, dus als je een HomeKit woninghub wilt gebruiken voor bediening op afstand moet het tuinkraantje wel in de buurt van die hub staan.

Elgato Eve Aqua

De Eve Aqua komt op 25 juni beschikbaar voor €100 en is nu al te preorderen. Daarvoor kun je ook terecht op Amazon.de.

Elgato Eve Flare

Een ander accessoire komt ook net op tijd voor de zomerse avonden: een lamp voor buitenhuis. De Eve Flare is een bolvormige LED-lamp ter grootte van een voetbal, die je binnen of buiten kunt gebruiken dankzij de stof- en waterbestendigheidswaarde IP65. Met de batterij kun je de lamp maximaal 6 uur gebruiken. Daarna laad je ‘m op via een inductielader. De lamp levert een helderheid van 90 lumen en is vergelijkbaar met de al langer bestaande Elgato Avea Flare, die niet HomeKit-geschikt is. Let bij de aanschaf dus goed op dat je het HomeKit-model te pakken hebt.

Eve Flare lamp

De Eve Flare lijkt qua functionaliteit op de Philips Hue Go (o.a. verkrijgbaar via Beaumotica), een draagbare lamp voor binnen en buiten. Maar er zijn wel wat verschillen: de Go geeft met 300 lumen meer licht, maar vereist wel een hub. Omdat Elgato voor Bluetooth heeft gekozen is er geen hub nodig.

Deze nieuwe lamp ligt voor €100 in de winkel vanaf 25 juni en is ook nu al te preorderen via Amazon.de.

Elgato heeft nog meer accessoires met HomeKit-koppeling, zoals de Eve Button en de Eve Room 2, die eerder dit jaar waren aangekondigd. Wellicht gaat Apple tijdens WWDC 2018 meer productcategorieën aankondigen die met HomeKit werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2018, 16:30
Categorie Accessoires
Onderwerp elgato

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.