Google-logo

Google Zoeken voor iOS geeft trending zoekopdrachten, die je kunt uitschakelen

Google Zoeken voor iOS heeft trending zoekopdrachten gekregen, waarmee je kunt zien wat anderen zoal googlen. Zit je daar niet op te wachten, dan kun je het ook uitschakelen.

Google Zoeken voor iOS heeft trending zoekopdrachten gekregen, waarmee je kunt zien wat anderen zoal googlen. Zit je daar niet op te wachten, dan kun je het ook uitschakelen.

Google Zoeken gaat trending

Misschien ken je de trending onderwerpen al van Twitter, waarbij je kunt zien waar anderen over praten. Komende zondag kun je bijvoorbeeld weer heel wat gebabbel over Heel Holland Bakt verwachten. Google doet nu iets soortgelijks met de trending zoekopdrachten. Je krijgt een snapshot van wat er op dat moment veel wordt gezocht. Daarbij wordt gekeken wat er trending is rondom jouw locatie.

In de Android-app zijn de trending zoekopdrachten vorig jaar al uitgerold, wat meteen leidde tot een hoop klachten, omdat ze het vervelend vonden of omdat het teveel afleidde. Maanden later bood Google ze de mogelijkheid om het uit te schakelen. Verderop lees je hoe je dit ook in de iOS-app kunt doen.

Google Zoeken trending zoekopdrachten

De trending zoekopdrachten laten namelijk vooral zien waar de massa in geïnteresseerd is en dat zal vaker Selena Gomez en de roddel van de dag zijn dan de onderwerpen waar je zelf graag naar zoekt. De trending zoekopdrachten hebben een blauw, afgerond icoontje met pijl waardoor ze makkelijk te onderscheiden zijn van je eigen zoekhistorie.

Een andere vernieuwing is dat je Instant Antwoorden te zien krijgt tijdens het typen. Dat wil zeggen: antwoorden op vragen die je zou willen stellen. Je ziet het antwoord al voordat je op de zoekknop drukt. Tik je bijvoorbeeld “Hoe hoog is de Eiffeltoren”, dan krijg je tijdens het typen het antwoord al te zien. De informatie is afkomstig uit de Google Knowledge Graph, een gigantische database met feitjes van Wikipedia, het CIA World Factbook en andere naslagwerken.

Google’s trending zoekopdrachten uitschakelen

Heb je geen zin in de zoekopdrachten van anderen? Dan kun je ze ook uitschakelen. Hiervoor ga je naar het instellingenmenu van de app, waar je een schakelaar vindt voor Trending zoekopdr. insch.. Zet de schakelaar uit en je hebt geen last meer van de functie. Toch zou het ook handig kunnen zijn, namelijk als je er even tussenuit bent geweest en snel wilt zien wat er momenteel speelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2017, 13:37
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.