Google Search iOS

Google geeft voorrang aan mobiele zoekindex

Google gaat op mobiele apparaten zoals de iPhone en iPad betere en nieuwere zoekresultaten tonen. De wijziging volgt een trend waarin mobiel steeds belangrijker wordt. De nieuwe koers wordt de komende maanden uitgerold.

Google gaat zoekresultaten op mobiel belangrijker maken vergeleken met de desktop. Dat heeft de zoekgigant bekendgemaakt op Pubcon, een conferentie over digital marketing. Mobiel wordt het uitgangspunt en wie mobiel iets zoekt krijgt voortaan betere en nieuwere zoekresultaten. De nieuwe koers zal niet meteen merkbaar zijn, maar wordt in de komende maanden uitgerold.

Google Search iOS

Google toont betere en nieuwere zoekresultaten

Tot nu toe indexeerde de zoekmachine websites voor desktop en mobiel in één en dezelfde zoekindex, maar er komt nu een aparte zoekindex voor desktop enerzijds en mobiel anderzijds, weet Search Engine Land. Daarnaast maakt Google de nieuwe zoekindex voor mobiel ook meteen de belangrijkste. Die zal vaker bijgewerkt worden dan de resultaten op desktop. Die keuze van Google is logisch als je naar de cijfers kijkt: in mei vorig jaar maakte Google bekend dat er officieel voor het eerst meer zoekopdrachten via mobiele apparaten dan desktops waren uitgevoerd. Een trend die zich waarschijnlijk nog verder zal doorzetten.

Mobiele gebruikservaring verbeteren
Deze nieuwe koers van Google volgt in een rijtje met eerdere maatregelen om de mobiele gebruikservaring te verbeteren. Een voorbeeld hiervan zijn de snelle mobiele pagina’s, beter bekend als Accelerated Mobile Pages (AMP), die in augustus ook naar Nederland kwamen. Die zorgen ervoor dat websites sneller worden geladen omdat ze (tijdelijk) op Google’s servers worden opgeslagen. Eerder al kregen op mobiele apparaten zoekresultaten van voor mobiel geoptimaliseerde websites voorrang. Vanuit iCulture zijn we hier op de achtergrond ook volop mee bezig.

Op dit moment zijn er nog wel wat onduidelijkheden over deze aankomende wijzigingen. Betekent het bijvoorbeeld dat je op je iPhone, iPad en andere mobiele apparaten alleen websites te zien krijgt die geschikt zijn voor mobiele apparaten? Ook is onduidelijk hoeveel ouder de zoekresultaten op de desktop zullen zijn. Google wil op dit moment alleen de planning bevestigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2016, 12:26
Categorie Diensten
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.