iPhone 5 in de hand

‘Technische ondersteuning iPhone 4 en MacBook Air 2010 stopt eind oktober’

Apple stopt 31 oktober met de technische ondersteuning van de iPhone 4 en MacBook Air uit 2010, weet het Japanse Macotakara. Ook voor twee accessoires vervalt vanaf dat moment de hardware-ondersteuning.

Terwijl veel Mac-gebruikers ongeduldig wachten op nieuwe modellen van de MacBook Pro en MacBook Air, stopt Apple binnenkort waarschijnlijk met de ondersteuning van een ouder MacBook Air-model, dat eind 2010 in de verkoop ging. Die komt eind oktober terecht op de lijst met oude en verouderde producten, weet de Japanse website Macotakara. Ook de iPhone 4 wordt deze maand aan diezelfde lijst toegevoegd.


iPhone 4 in de hand

Geen service en vervangende onderdelen meer

Oude producten zijn volgens Apple ‘producten die al langer dan vijf jaar en minder dan zeven jaar niet meer worden gemaakt’. Producten die langer dan die zeven jaar niet meer gemaakt worden, krijgen het stempel ‘verouderd’. In de eerste categorie wordt, op enkele uitzonderingen na, geen service voor deze producten meer verleend. Voor de tweede categorie producten kunnen ook geen onderdelen meer besteld worden. Kortom, de iPhone 4 en MacBook Air uit 2010 vallen nog binnen die periode van zeven jaar, maar je kunt er geen ondersteuning meer voor krijgen. Daarmee wordt een reparatie ook ingewikkelder. Mogelijk hebben erkende serviceproviders nog onderdelen op voorraad, maar bij de Apple Store heb je waarschijnlijk minder geluk.

MacBook Air uit 2010
De iPhone 4 voor CDMA-netwerken kreeg eerder al het stempel verouderd opgeplakt, maar nu volgen dus ook de andere modellen van de iPhone 4. Wat software betreft stopte Apple de ondersteuning al veel eerder: iOS 7.1.2 is de laatste versie die beschikbaar kwam voor de smartphone uit 2010. De bijna even oude MacBook Air daarentegen kan nog steeds de laatste versie van macOS, macOS Sierra draaien. Niet alleen voor de MacBook Air uit 2010 en de iPhone 4 vervalt eind deze maand de ondersteuning. Ook de derde generatie AirPort Extreme en de Time Capsule van medio 2009 wacht volgens Macotakara hetzelfde lot.

Nieuwe MacBooks in oktober?
De MacBook Air is inmiddels al geruime tijd niet meer vernieuwd. Mac-gebruikers kijken hoopvol uit naar deze maand waarin niet alleen een volledig vernieuwde MacBook Pro wordt verwacht, maar ook de MacBook Air mogelijk een (kleine) upgrade te wachten staat. Apple zou de MacBook Pro van Touch ID willen voorzien en ook een nieuwe OLED-balk boven het toetsenbord lijkt inmiddels zo goed als zeker. Concrete geruchten over een tweede Apple-evenement in het najaar blijven tot nog toe uit.

Via MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2016, 11:18
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 4, macbook air

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.