Apple Store: iPhones niet langer met antidiefstalkabel

Apple Store schaft antidiefstalkabels af voor iPhones

In de nieuwe Apple Stores zitten de iPhones niet meer vast met antidiefstal-kabels. Dat blijkt een bewuste keuze van Apple te zijn, zodat je de toestellen beter kunt testen in je broekzak of handtas. Maar ze hebben wel iets bedacht om diefstal te ontmoedigen...
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als aanstaande zaterdag de nieuwe Apple Regent Street opent voor het publiek, zal er niet alleen gekeken worden naar de natuurstenen trappen en de frisgroene boompjes. Er is nog iets veranderd: de iPhones hangen niet langer aan een antidiefstal-alarmkabel. Dit blijkt een bewuste keuze van Apple, zodat mensen de toestellen onder realistische omstandigheden kunnen proberen. Je mag de iPhones gerust even in je broekzak, in een hoesje of in je handtas stoppen, als je er maar niet de deur mee uitloopt.

Apple Store: iPhones niet langer met antidiefstalkabel

Geen antidiefstal-alarmkabels meer

Om te voorkomen dat je nu snel een ticket Londen boekt om dit weekend de winkel leeg te roven, is er wel iets bedacht om diefstal te ontmoedigen. Zodra je met een demo-iPhone de winkel uitloopt, zal er alsnog een luid alarm klinken. Om misverstanden te voorkomen verschijnt er op het scherm een boodschap dat je de iPhone moet terugbrengen. Doe je dat niet, dan zal de telefoon onbruikbaar zijn. Bovendien loop je nog steeds het risico dat je in de kraag gegrepen wordt door de bewaking, of dat Apple met locatietracking kan zien waar je naartoe bent gegaan.

Helemaal waterdicht zal het systeem niet zijn, maar misschien streeft Apple daar ook niet naar. Je zou de gestolen iPhones kunnen gebruiken voor onderdelen of proberen om het toestel toch werkend te krijgen. Dat zal waarschijnlijk zo weinig gebeuren dat Apple het risico heeft ingecalculeerd. Een andere mogelijkheid is dat Apple speciale testtoestellen heeft laten maken, die onbruikbare onderdelen bevatten of die vrijwel niet opengeschroefd kunnen worden door ze bijvoorbeeld aan de binnenkant helemaal dicht te kitten.

Het kan wel even duren voordat de alarmkabelloze opstelling in alle Apple Stores te vinden is.

Apple Store Regent Street met MacBooks

Regent Street opent op 15 oktober

Een bezoekje aan Regent Street is hoe dan ook een aanrader, ongeacht of je naar de losliggende iPhones komt kijken. Dit is de eerste Store die Apple in 2004 in Europa opende. Ondertussen zijn er honderden verspreid over Europa. Regent Street was voorheen een werkplaats waar mozaïek en glas werd gemaakt. Niet alleen aan de binnenkant is het gebouw flink aangepakt, ook de buitengevel werd gereinigd zodat het natuurstenen kolommen en balken er weer als origineel uitzien. Achterin de winkel is een boardroom voor trainingen, waar je chocolaatjes van het luxe warenhuis Fortnum & Mason kunt proeven. In Apple Campus 2 komt ook zo’n ruimte, waarschijnlijk zonder de chocola.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2016, 14:01
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, diefstal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.