Google Jamboard

Google maakt brainstormen eenvoudiger met nieuwe Jamboard-app

Google heeft Jamboard geïntroduceerd: een digitaal whiteboard voor bedrijven dat geïntegreerd is met Google Drive. Met de app voor iPhone en iPad kun je straks overal waar je bent samenwerken. Ook zonder het speciale Jamboard.

Dinsdag introduceerde Google Jamboard, een digitaal whiteboard voor bedrijven dat samenwerkt is met Google’s clouddiensten. Tenzij je een paar duizend euro beschikbaar hebt, is deze nieuwe hardware voor de gewone gebruiker niet zo interessant. Maar Google heeft al laten weten dat er ook een iOS-app beschikbaar komt waarmee je met meerdere mensen (op afstand) kunt brainstormen en samenwerken. Deze app zal daarnaast ook te gebruiken zijn zonder Jamboard.

Google Jamboard

Google Jamboard: 55-inch whiteboard voor bedrijven

Google’s nieuwe Jamboard is een 55-inch aanraakgevoelig scherm in 4K-resolutie waarmee je tijdens een vergadering kunt brainstormen over onderwerpen in zogeheten ‘jams’. Die kun je weer verrijken met informatie van Google Drive, zoals documenten, presentaties en spreadsheets, maar ook met afbeeldingen en andere inhoud van het internet. Verder kun je notities toevoegen, annoteren en tekenen, waarna je wijzigingen gesynchroniseerd worden met G Suite, de zakelijke en tevens betaalde versie van Google Drive. De Jamboard heeft een HD-camera en speakers voor videogesprekken en is er in verschillende flitsende kleuren. Onderstaand introductiefilmpje geeft een indruk van de mogelijkheden.

Jamboard-app voor iPhone en iPad

Er komt een speciale Jamboard-app voor iPhone en iPad, die nauw samenwerkt met het nieuwe Jamboard, maar ook los gebruikt kan worden. De iPad-versie van Jamboard krijgt dezelfde gebruikersinterface als Google’s nieuwe whiteboard. Daarmee krijg je toegang tot alle bewerkingsopties die het Jamboard ook heeft. Met een iPhone kun je alleen gegevens bekijken en invoeren. Het is nog niet duidelijk hoe de app zonder de Jamboard precies gaat werken. De hardwareversie van Jamboard is vanaf volgend jaar verkrijgbaar voor iets minder dan 6000 dollar. Het lijkt er op dat de Jamboard-app dan ook nog even op zich laat wachten.

Meer informatie: Google

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 11:29
Categorie Apps
Onderwerpen google, google drive, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.