ILDOCK voor iPhone 7

F.Stop Labs lost het oordopjesprobleem op, ILDOCK geannuleerd

Met adapters van ILDOCK en F.Stop kun je muziek luisteren en tegelijk je iPhone 7 opladen. Helaas is ILDOCK inmiddels gesneuveld omdat het niet aan de Kickstarter-regels voldeed.

ILDOCK voor iPhone 7

De iPhone 7 heeft geen koptelefoonaansluiting meer en als je gelijktijdig wilt opladen en muziek luisteren was je tot voor kort aangewezen op een grote en dure adapter van Belkin. Inmiddels zijn er meer oplossingen, zoals de adapters van ILDOCK en F.Stop Labs.

ILDOCK adapter

Update 26 oktober: Het ILDOCK-project is geannuleerd door Kickstarter, omdat de makers de regels hebben overtreden. Er was nog geen geld geïncasseerd van de mensen die hadden geïnvesteerd. Mocht dat wel het geval zijn, dan krijgen ze hun geld terug. Kickstarter liet het volgende per e-mail weten aan de backers:

This is a message from Kickstarter’s Integrity team. We’re writing to notify you that the iLDOCK – charge and listen to iPhone 7 at the same time (Suspended), project has been suspended, and your $22.00 USD pledge has been canceled. A review of the project uncovered evidence that it broke Kickstarter’s rules. We may suspend projects when they demonstrate one or more of the following:

  • Offering purchased items and claiming to have made them yourself
  • Presenting someone else’s work as your own
  • Misrepresenting or failing to disclose relevant facts about the project or its creator

Accordingly, all funding has been stopped and backers will not be charged for their pledges. No further action is required on your part.

Het is onduidelijk welke regel de makers precies hebben overtreden, maar mogelijk was het idee niet origineel.

ILDOCK: vanaf november

Voor de ILDOCK zul je het meeste geduld moeten hebben. Dit is een Kickstarter-project, waardoor je in ieder geval tot november zult moeten wachten om er eentje in handen te krijgen. Goedkoop is het wel: voor $10 investeer je in een ILDOCK en daar komt nog $4 bij aan verzendkosten naar Nederland en België. Vroege vogels hoefden zelfs maar $5 te betalen. Voor dat geld krijg je een vrij kleine adapter in de kleuren zilver, goud, roségoud en spacegrijs (wat, geen zwart?) die je onderin de iPhone 7 steekt.

ildock kleuren

De ILDOCK bevat een 3,5mm-poort en een Lightning-poort zodat je tegelijk kunt opladen en muziek luisteren. Er is ook een groter model met een usb-kaartlezer en sd-kaartsleuf, maar die is meteen ook een stuk duurder ($20 + $4 verzendkosten naar Nederland/België).

De lage prijs zou meteen ook wel de achilleshiel van dit project kunnen zijn. De makers houden maar weinig ruimte over om bij financiële tegenslagen toch op tijd te kunnen leveren. Zeker als de makers van de ILDOCK kiezen voor certificering door Apple en ook nog een deel van de opbrengsten aan Kickstarter moeten afdragen. Het is fijn dat het zo lekker goedkoop is, maar je loopt wel – net als bij elke Kickstarter – de kans dat het uiteindelijk niet doorgaat.

Wil je meer zekerheid, dan kun je ook kiezen voor een bestaand accessoire. F.Stop Labs Lightning is een adapter die al in productie is genomen en precies het probleem van iPhone 7-gebruikers oplost. Deze adapter koop je voor $25,99 op Amazon en is bedoeld voor de iPhone 7 en 7 Plus. Wel wijst de fabrikant je op iets waar je rekening mee moet houden: er is geen ondersteuning voor de microfoon. Je kunt dus niet tegelijk opladen en telefoontjes plegen. Muziek luisteren lukt wel.

Bijkomend voordeel is dat je met beide adapters je (waarschijnlijk enorme) collectie oordopjes met 3,5mm-aansluiting kunt blijven gebruiken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 oktober: Kickstarter-project van ILDOCK is geannuleerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 11:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.