Ook chatapp Wire laat je nu à la Snapchat automatisch berichten verwijderen

De wat minder bekende chatapp Wire heeft er een functie bij gekregen die je steeds vaker bij chatapps ziet. Het is nu namelijk mogelijk om berichten met een timer te sturen, zodat deze automatisch weer uit de chats verwijderd worden.

Chatapp Wire met icoontjes.
Het lijkt een trend te worden dat chatapps een functie krijgen waarin berichten automatisch verdwijnen, geïnspireerd op het principe van Snapchat. Nadat de extra veilige chatapp Signal onlangs deze functie kreeg, is het nu ook de beurt aan de wat minder bekende app Wire (link).

Berichten met timer in chatapp Wire

In Wire kun je elk bericht dat je stuurt, zowel tekst, foto’s, video’s, links en documenten, een timer instellen. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere timers: 5, 15 en 30 seconden, 1 minuut en 5 minuten of 1 hele dag. Je kunt niet zelf een timer kiezen, want alleen deze ingestelde timers zijn beschikbaar. Bij elk bericht dat je tikt vind je aan de rechterkant een zandloper waarmee je de timer in kunt stellen.

Wire-chatapp met verdwenen berichten.

Een verdwenen bericht is nog wel te herkennen. Terwijl bij Signal het complete bericht verdwijnt, wordt dit bij Wire vervangen door krabbels. Elk woord wordt dus als het ware weggekrast zodra de timer afloopt, waarbij je zelf aan de krabbels kunt zien hoe lang het bericht en de individuele woorden zijn. Foto’s en andere berichten worden na de timer vervangen door een groot oranje blok.

Het is dus ook niet nodig om een aparte geheime chat op te starten, zoals het geval bij Facebook Messenger. Doordat steeds meer chatapps functies krijgen voor verdwijnende of geheime berichten, lijkt het slechts een kwestie van tijd totdat WhatsApp een soortgelijke functie krijgt.

Bekijk ook

Veilige chatapp Signal laat berichten automatisch verdwijnen

Chatapp Signal heeft voor chats verdwijnende berichten gekregen. Niet voor extra beveiliging, maar om je chatgeschiedenis automatisch op te laten ruimen. Ook scan je makkelijker de beveiligde verbinding met een QR-code.

Chatapp Wire is gemaakt door oud-medewerkers van Skype en bestaat al sinds 2014. De afgelopen weken zijn er nog meer nieuwe functies bij gekomen, zoals een gif-knop en het tonen van het aflevertijdstip. Bovendien is Wire sinds vorige week helemaal in het Nederlands beschikbaar, waardoor de chatapp meteen een stukje toegankelijker geworden is. Net als veel andere chatapps werkt Wire ook met end-to-end-encryptie.

Bekijk ook

Chatapp Wire laat je nu allerlei bestanden met end-to-end-encryptie versturen

Chatapp Wire heeft nu de mogelijkheid om allerlei soorten bestanden te versturen, zowel via iPhone, iPad als desktop. Bovendien worden alle bestanden beveiligd verstuurd via end-to-end-encryptie.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2016 om 13:01
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.