Apple Watch Series 3 waterbestendigheid

watchOS 4.0.1 verschenen, lost verbindingsprobleem voor 4G Apple Watch op

Apple heeft watchOS 4.0.1 uitgebracht voor 4G-modellen van de Apple Watch Series 3. Deze bleken vaker dan gewenst verbinding te maken met openbare netwerken van restaurants en hotels, waardoor de verbinding wegviel.

Apple heeft vanavond watchOS 4.0.1 uitgebracht voor de Apple Watch Series 3. Maar we kunnen hierover kort zijn: deze update is totaal niet interessant voor Nederlandse en Belgische gebruikers. Het bevat namelijk een fix voor problemen op de 4G-modellen van de Series 3, die niet in Nederland te gebruiken is. Gebruikers in landen waar deze modellen verkocht worden klaagden over verbindingsproblemen, waarbij het horloge onbedoeld verbinding probeerde te maken met publieke Wi-Fi-netwerken.

Apple Watch Series 3 waterbestendigheid

Let op: heb je een Apple Watch Series 3 GPS (dus niet het cellular-model) of heb je een eerder verschenen model, dan zul je watchOS 4.0.1 niet te zien krijgen.

watchOS 4.0.1 update is niet voor iedereen

Het idee achter het 4G-model was dat mensen ook buiten de deur altijd toegang hebben tot internet. Maar de eerste gebruikers liepen tegen een probleem aan, dat gek genoeg niet tijdens het testen was opgemerkt. Als ze bijvoorbeeld langs een Starbucks of McDonalds wandelden probeerde het horloge verbinding te maken met het plaatselijke Wi-Fi-netwerk, omdat gebruikers er eerder op hadden ingelogd. Maar omdat deze netwerken een tussenliggende webpagina tonen waarop je akkoord moet gaan met de voorwaarden, leidde dat tot haperende ontvangst. Apple heeft dit in watchOS 4.0.1 opgelost.

Ondertussen is Apple ook alweer bezig met een betatest van watchOS 4.1, dat later dit jaar voor iedereen beschikbaar komt en oplossingen bevat voor veel bredere problemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2017, 20:59
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen update, watchos, wi-fi

watchOS

watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple Watch haalt!

watchOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.