Google Gboard in het Nederlands.

Gboard in het Nederlands: gebruik Google’s slimme toetsenbord nu in het Nederlands

Nu Gboard Nederlands ondersteunt is het toetsenbord interessant als vervanger van het standaard iPhone-toetsenbord. Via de Google-app installeer je de Nederlandse versie van Gboard, zodat je woordvoorspellingen en autocorrectie krijgt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Google Gboard in het Nederlands.
Het Gboard-toetsenbord van Google is nu ook in het Nederlands te gebruiken. Het gaat dan om de versie die verwerkt zit in de standaard Google-app. De aparte Gboard-app is nog niet in het Nederlands te gebruiken. Met het de Nederlandse taalondersteuning kun je nu ook gebruikmaken van de voorspellingsfunctie en autocorrectie.

Gboard in het Nederlands

Het Gboard-toetsenbord werd vorig jaar door Google voor iOS uitgebracht. Met het toetsenbord kun je snel een zoekopdracht uitvoeren, gifs en emoji’s opzoeken en meer. Het toetsenbord ondersteunt ook veegbewegingen, zodat je woorden kunt maken door over het toetsenbord te vegen. Gboard heeft ook 3D Touch en laat je zoeken naar contacten. Je kunt zelfs het uiterlijk van het toetsenbord aanpassen met allerlei in te stellen thema’s.

Gboard met Nederlandse taal en thema's.

Voorheen was het Gboard-toetsenbord alleen beschikbaar via een aparte Gboard-app, maar sinds begin dit jaar is het toetsenbord verwerkt in de standaard Google-app. Het voordeel hiervan is dat je geen extra app hoeft te downloaden als je de Google-app al hebt, wat weer zorgt voor minder vervuiling op je beginscherm. Vanaf vandaag is er nog een extra voordeel bijgekomen, want het Gboard-toetsenbord in de Google-app ondersteunt ook Nederlands. Je activeert dit door in de iPhone-instellingen te gaan naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden > Voeg toetsenbord toe. Kies daar het Gboard-toetsenbord uit de Google-app. Ga daarna naar de Google-app en tik op de knop linksboven. In de instellingen vind je nu een knop Gboard, waar je bij het kopje Talen de Nederlandse taal kunt ophalen en installeren.

Het grootste voordeel van de Nederlandse taaloptie, is dat de app nu woordsuggesties geeft en ook controleert op spelling. Het standaard iOS-toetsenbord geeft in het Nederlands nog geen voorspellingen, maar dit is wel al enige jaren beschikbaar voor andere talen. Veel gebruikers hopen dat Apple in iOS 11 eindelijk de voorspellende functie van het QuickType-toetsenbord gaat ondersteunen, maar voor nu kun je alvast aan het idee wennen via het Gboard-toetsenbord.

Dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2018, 15:54
Categorie Apps
Onderwerpen google, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.