Gboard-toetsenbord voor iPhone.

Google brengt Gboard-toetsenbord voor iPhone uit met ingebouwde zoekfunctie

Google heeft zijn eigen toetsenbord voor de iPhone gelanceerd. In dit toetsenbord staat het zoeken via Google centraal. Het toetsenbord werkt ook met gifs en emoji's.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Gboard-toetsenbord voor iPhone.

Google heeft vandaag een nieuwe toetsenbord-app voor de iPhone gelanceerd. Met Gboard kun je rechtstreeks vanaf het toetsenbord zoekopdrachten uitvoeren, emoji’s zoeken en YouTube-video’s sturen, in welke app dan ook. Het gratis toetsenbord van Google is op dit moment alleen nog verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store.

Gboard-toetsenbord laat je zoeken in Google

Het Gboard-toetsenbord ziet eruit als het standaard iOS-toetsenbord, maar heeft bovenaan het bekende Google-icoontje. Zodra je op dit icoontje tikt, kun je zoekopdrachten uitvoeren. Zo vind je bijvoorbeeld snel het adres van een restaurant, terwijl je ook allerlei andere informatie op kan zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een geschikte YouTube-video.

Gboard laat je ook zoeken naar emoji, zodat je sneller het juiste plaatje kunt vinden. Tot slot kan Gboard overweg met gifs en biedt hij ondersteuning voor typen door te swipen.

Het is geen verrassing dat Google met een eigen toetsenbord voor iOS komt. Een aantal weken geleden werd er al gesproken over een aanstaand toetsenbord, waarin het zoeken via Google centraal staat. Het is nog niet bekend wanneer het toetsenbord beschikbaar is in de Nederlandse App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2016, 17:16
Categorie Apps
Onderwerpen google, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.