Betere profielfoto dankzij portretmodus iPhone 7 Plus

Nieuwe reclamefilmpjes en Billboard-cover promoten portretmodus iPhone 7 Plus

In twee nieuwe reclamefilmpjes richt Apple zich op specifieke toepassingen van de portretmodus in iOS 10.1. De nieuwste cover van muziekblad Billboard werd zelfs helemaal gemaakt dankzij de portretmodus van de iPhone 7 Plus.

Betere profielfoto dankzij portretmodus iPhone 7 PlusDe iPhone 7 Plus bleek erg gewild tijdens de feestdagen, een belangrijke reden waarom er een recordaantal iPhones verkocht worden. De extra camera van de iPhone 7 Plus lijkt hierin een bepalende factor. Met twee nieuwe commercials promoot Apple nogmaals de portretmodus die dankzij de dubbele camera mogelijk is. Het toestel wordt daarnaast ook steeds vaker gebruikt als vervanger van professionele camera’s, bijvoorbeeld voor de nieuwe cover van muziekblad Billboard.

Nieuwe toepassingen voor portretmodus iPhone 7 Plus

Om de portretmodus te promoten maakte Apple twee nieuwe korte commercials. Beide video’s zijn slechts vijftien seconden lang en focussen zich op een specifieke toepassing van de portretmodus bij het fotograferen van mensen. Eerder verschenen er ook al twee filmpjes waarin de fotofunctie een prominente rol speelde.

Sinds iOS 10.1 heeft de Camera-app op de iPhone 7 Plus een extra stand, de portretstand. Hiermee maak je foto’s met een zogeheten diepte-effect. Dankzij de dubbele camera van de grotere iPhone 7 wordt de voorgrond scherp weergegeven en de achtergrond wazig, vandaar het diepte-effect. Moderne (professionele) camera’s kunnen dit al langer, maar dankzij een combinatie van de dubbele camera en extra rekenkracht simuleer je met de iPhone 7 Plus hetzelfde effect.

‘Betere profielfoto en foto van je vriend(in)’
Met het eerste filmpje, getiteld ‘Profile Picture’, wil Apple laten zien dat je met de portretmodus een profielfoto maakt die er net iets beter uitziet dan een standaardfoto, dankzij het diepte-effect dat de achtergrond wazig maakt. Het verschil wordt in het filmpje vooral benadrukt door de manier waarop de voice-over spreekt. Let daar maar eens op.

In het tweede filmpje doet de voice-over hetzelfde. Dit filmpje benadrukt dat je dankzij het diepte-effect van de iPhone 7 Plus een betere foto van je vriend(je) maakt. Maar dat kan natuurlijk ook je vriendin zijn.

Billboard-cover gemaakt met iPhone 7 Plus
Ook zien we dat de iPhone steeds vaker als vervanger van de professionele (spiegelreflex)camera wordt gebruikt. Zo werd de nieuwste cover van muziekblad Billboard, met zangeres Camila Cabello, gefotografeerd met de iPhone 7 Plus. In een interview met Mashable vertelt fotograaf Miller Mobley dat hij nog nooit een professionele fotoshoot met een iPhone heeft gedaan. Hij vond het een leuk idee. “Ik ben groot voorstander van nieuwe technologie en niet bang om het te gebruiken, dus ik wilde deze uitdaging wel aangaan”, aldus Mobley. Het resultaat zie je hieronder.

Mogelijke verbeteringen
Mobley, die grote sterren als Jennifer Lawrence en Ryan Gosling voor zijn lens heeft gehad, ziet nog wel wat mogelijke verbeteringen voor de portretmodus. Zo had de iPhone 7 Plus moeite met slechte lichtcondities. Normaal gesproken lossen fotografen dat op met kunstmatig licht, maar die kon Mobley niet synchroniseren met de iPhone. Ook het maken van de juiste compositie bleek een uitdaging vanwege de beperkte mogelijkheden om foto’s bij te snijden; de meeste professionele camera’s ondersteunen veel hogere resoluties dan de iPhone 7 Plus met 12-megapixels.

Ook in iOS zelf kan Apple volgens Mobley nog wel wat verbeteringen doorvoeren. Soms werd haar uit de foto’s geknipt waardoor het op een soort masker leek. Bij het bewerken van de foto’s ondervond hij dan weer weinig problemen. Het enige verschil is dat hij het RAW-formaat gewend is, terwijl de iPhone foto’s in JPEG-formaat exporteert. Op de website van Billboard zie je nog wat foto’s waarin Mobley aan het werk is met de iPhone 7 Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2017, 12:05
Categorie iDevices
Onderwerpen commercial, foto's, iPhone 7 Plus
Device iPhone 7 Plus

Actuele iPhone 7 Plus deals

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over nieuwe functies, verkrijgbaarheid en meer.

iPhone 7 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.