Google Backup & Sync werkt alvast met macOS High Sierra en APFS

Google heeft een update uitgebracht van de Google Drive-app Backup & Sync. Hierdoor is deze app klaar voor macOS High Sierra en het nieuwe bestandssysteem APFS.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Icoon van Google Backup & Sync voor de Mac.
Afgelopen juli bracht Google haar nieuwe Backup & Synch-app uit, waardoor je complete mappen op je Mac kunt synchroniseren met Google Drive. Mensen die deze app gebruikten op een Mac met de macOS High Sierra-beta, hadden last van problemen. De nieuwste versie van deze Google-app lost dit weer op dankzij ondersteuning voor macOS High Sierra en APFS.

Google Backup & Sync met macOS High Sierra en APFS

APFS is Apple’s nieuwe bestandssysteem dat voor het eerst op de iPhone en iPad toegepast werd in iOS 10.3. Binnenkort vervangt APFS het oude bestandssysteem HFS+ ook op de Mac. Dit nieuwe bestandssysteem heeft een aantal voordelen, waaronder betere encryptie en ruimtebesparing. Met de komst van macOS High Sierra wordt APFS de standaard en is het zelfs verplicht voor Macs met SSD-opslag.

Het was daardoor buiten onhandig dat het Google Drive-onderdeel van Backup & Sync niet meer werkte onder macOS High Sierra. Google had al beloofd dat ze met een update zouden komen en vandaag is deze update vrijgegeven. Mooi op tijd dus voor de komst van macOS High Sierra, die ergens over twee weken verwacht wordt. Om de update te kunnen downloaden, kun je wachten totdat de nieuwe versie (nummer 3.36) automatisch geïnstalleerd wordt. Zit er meer haast bij, dan kun je via de website van Google ook de nieuwste versie automatisch downloaden.

Ben je zakelijke gebruiker, dan zal Drive-app worden vervangen door Google’s Drive File Stream, waarmee je minder schijfruimte kwijt bent en je niet meer minutenlang hoeft te wachten op het synchroniseren.

macOS High Sierra wordt over twee weken verwacht. Tijdens het iPhone-event op 12 september zal Apple hoogstwaarschijnlijk nog kort aandacht besteden aan deze versie en daar ook de exacte releasedatum van deze nieuwe versie aankondigen. Voor die tijd kun je je Mac voorbereiden op macOS High Sierra, zodat je niet tegen problemen stuit als het zover is.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2017, 19:10
Categorie Apps
Onderwerpen bestand, google drive, macos high sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.