Drive File Stream

Google vervangt Google Drive-app door twee andere apps

Google stopt met de Google Drive-app voor Mac en PC en vervangt het door twee andere apps, waaronder Drive File Stream voor zakelijke gebruikers. Die neemt minder schijfruimte in beslag.

Google gaat de desktop-app Google Drive op 12 maart 2018 verwijderen. Op 11 december wordt ondersteuning voor de app stopgezet. Gelukkig zijn er twee alternatieven: Backup and Sync voor consumenten en Drive File Streamen voor zakelijke gebruikers.

Drive File Stream

Google Drive File Stream

Op 26 september komt Google Drive File Stream beschikbaar voor zakelijke gebruikers. Het biedt toegang tot alle bestanden in Google Drive, waarbij minder ruimte op de lokale schijf nodig is. Met Backup and Sync – dat vandaag al een update kreeg voor macOS High Sierra en APFS kun je als consument gebruiken voor het backuppen en synchroniseren van je data.

Drive File Stream is een nieuwe desktop-app waar je mee te maken kunt krijgen als je bij een organisatie werkt die Google zakelijk gebruikt. Met de app heb je zo snel toegang tot je online bestanden, dat er bijna geen lokale opslagruimte in bestand wordt genomen. Sinds afgelopen maart zijn early adopters er al mee aan de slag en vanaf 26 september zal Drive File Stream officieel worden opengezet voor iedereen. Heb je beide apps geïnstalleerd op je computer, dan zal Drive File Stream de voorkeur hebben omdat het ruimte bespaart.

Google Drive voor Mac en PC gaat dus officieel verdwijnen. Vanaf 11 december is er geen support meer en op 12 maart 2018 gaat definitief de stekker eruit. Google raadt aan om naar één van de twee alternatieven over te stappen. Vanaf oktober zal Google de Drive-gebruikers stelselmatig gaan attenderen op het naderende einde. Google heeft voorbeeldmailtjes gemaakt die IT-beheerders in organisaties naar de gebruikers kunnen sturen. Die zullen er hopelijk blij mee zijn: het synchroniseren van bestanden duurde soms erg lang en er werd een flink deel van je schijfruimte opgesnoept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2017, 19:09
Categorie Diensten
Onderwerpen google, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.