Google Drive Backup & Sync voor Mac.

Google’s Back-up & synchronisatie-app voor Mac nu beschikbaar

Google's nieuwe tool voor het maken van een reservekopie van je Mac en foto's met Google Drive is nu beschikbaar. Met Back-up & synchronisatie maak je automatisch een back-up van geselecteerde mappen op je Mac.

Google Drive Backup & Sync voor Mac.
De Back-up & synchronisatie-tool die Google vorige maand aankondigde, is nu voor iedereen beschikbaar. Met de gratis tool kun je mappen op je computer synchroniseren met Google Drive, zodat er altijd een backup van je computer gemaakt wordt. De tool werkt ook samen met Google Foto’s.

Google Back-up & synchronisatie beschikbaar

Google Drive is een clouddienst waarin je al je bestanden veilig op kunt slaan. De Google Drive-app is nu omgezet in de nieuwe Back-up & synchronisatie-app, waarmee je niet alleen bij je bestanden kunt die in Google Drive opgeslagen zijn, maar waarmee je ook een reservekopie kunt maken van de belangrijkste mappen op je Mac. Daarnaast werkt de app ook samen met Google Foto’s, zodat foto’s die op je computer gezet worden automatisch naar Google Foto’s doorgestuurd worden.

Mappen synchroniseren met Google Back-up & synchronisatie.

Nadat je Back-up & synchronisatie gedownload hebt, log je in met je eigen Google-account. Vervolgens begeleid de app je stap voor stap door de instellingen. Allereerst kies je van welke mappen er doorlopend back-ups worden gemaakt in Google Drive. Standaard kun je kiezen uit de map Afbeeldingen (inclusief de Foto’s-bibliotheek), Bureaublad en Documenten. Je kunt echter ook een specifieke map kiezen die je wil backuppen via Google Drive. Bij het uploaden van foto’s en video’s kun je kiezen in welke kwaliteit deze geupload worden. Bij de oorspronkelijke kwaliteit wordt gebruikgemaakt van je eigen Google Drive-opslagruimte, maar kies je voor de hoge kwaliteit, dan kun je ongelimiteerd foto’s en video’s uploaden.

Daarna kies je of je de mappen in Google Drive wil synchroniseren met je computer. Je kunt dan kiezen voor alle mappen in Google Drive, maar je kan ook een specifieke map aanwijzen. Deze vind je dan terug in de Finder op je Mac. Het maken van een back-up en het synchroniseren van de gegevens gebeurt in de achtergrond. De app vind je in de menubalk op je Mac, van waaruit je kunt zien welke bestanden er nu gesynchroniseerd worden, met welk account je ingelogd bent en hoeveel opslagruimte er nog vrij is. Je vindt daar bovendien een koppeling naar de webversie van Google Drive en Google Foto’s.

Geselecteerde mappen op de Mac voor Google Back-up & synchronisatie.

Back-up & synchronisatie maakt dus gebruik van je eigen Google Drive-opslagruimte, waarvan je 15GB gratis te gebruiken hebt. Als je al je mappen wil backuppen, dan kom je dus al snel over deze limiet. Je kunt je opslagruimte wel altijd upgraden: 100GB voor €1,99 per maand, 1TB voor €9,99 per maand of 10TB voor €99,99 per maand. De Google Back-up & synchronisatie-app is beschikbaar via zowel de website van Google Drive als de website van Google Foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2017, 10:03
Categorie Apps
Onderwerpen google drive, google foto's

Google Foto's

Haal meer uit Google Foto's met deze handige tips. Google Foto's is de app waarmee je foto's kunt bewerken, synchroniseren met je online Google-opslag en meer.

Google Foto's

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.