Siri vs Google Assistant

‘Google Assistant komt naar de iPhone’

Google Assistant komt waarschijnlijk ook op de iPhone beschikbaar, als concurrent voor Siri. Maar Nederlands kan nog lang op zich laten wachten.

Een topman van Google heeft op het Mobile World Congress in Barcelona hints gegeven dat de Google Assistant ook op de iPhone beschikbaar komen. Assistant is een concurrent voor Apple’s Siri en is nog niet beschikbaar op de iPhone. Wel kun je in de Google-zoekapp gebruik maken van een primitievere voorganger, Google Now.

Siri vs Google Assistant

Google Assistant naar iOS?

“Ik denk niet dat we op dit punt al iets aan te kondigen hebben”, antwoordde Google-directeur Gummi Hafsteinsson op de vraag of er ook een Assistant voor iOS komt. “Maar ik denk dat de algemene filosofie is dat we de Assistant beschikbaar willen stellen aan zoveel mogelijk mensen. Volgens de Belgische website Geekster kun je tussen de regels door lezen dat Google ermee bezig is. “Ze zijn echter nog niet ver genoeg om een releasedatum aan te kondigen”, meent de site.

Google Assistant

Assistant is lastig te realiseren

Wat het lastig maakt voor Google is dat iOS geen spraakassistenten van externe partijen toestaat. Wel heeft Google al een reeks apps die breed gebruikt worden, waarin ze de Assistant kunnen inbouwen. Assistant is op een aantal punten geavanceerder dan Siri, vooral omdat het vragen in context begrijpt. Als je eenmaal hebt gevraagd naar bijvoorbeeld hotels in Parijs kun je doorgaan met vragen stellen, zondet steeds te herhalen dat je in Parijs wilt zoeken. Stel je vragen over een bepaalde acteur, dan kun je vervolgens vragen naar de leeftijd, geboorteplaats en andere persoonlijke details, zonder dat je de naam van de acteur steeds hoeft te noemen.

Google Assistant is nu al beschikbaar in de Google Home-speaker, Android TV en in de Pixel-telefoons. Eerder deze week werd bekend dat de Google Assistant op meer Android-toestellen beschikbaar zal komen. Nagenoeg alle nieuwe smartphones die op Mobile World Congress werden aangekondigd door onder meer Nokia, LG en Huawei hebben de Assistant standaard al aan boord.

Nog geen Nederlands
Het plan is om de Assistant op alle toestellen die op Android 6.0 of hoger draaien aan te kunnen bieden. Eerst zijn de VS en andere Engelstalige landen aan de beurt, daarna Duitsland en andere talen. Dat betekent ook meteen dat we de Assistant waarschijnlijk nog niet in het Nederlands kunnen gebruiken, als deze inderdaad binnenkort op iOS beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2017, 20:51
Categorie Geruchten
Onderwerpen assistent, google, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.