Time Capsule met antennes

Geef je Apple Time Capsule extra antennes en 5TB opslag

Apple's Time Capsule is door een fabrikant voorzien van 5TB opslag en extra antennes, zodat je er meer aan hebt.

Apple maakt waarschijnlijk geen nieuwe Time Capsules meer, maar gelukkig betekent het nog niet het einde van de bekende witte zuiltjes. Leverancier Quickertek heeft namelijk een geweldig idee: ze hebben de 2TB Time Capsule voorzien van een grotere harddisk en zes antennes voor beter bereik. Vanaf $499 haal je er eentje in huis.

Time Capsule met antennes

Time Capsule met extra antennes

Het apparaat op de foto hierboven is geen grapje. Quickertek biedt deze variant van de Time Capsule daadwerkelijk aan. De 2TB harddisk is vervangen door 5TB opslag en de antennes aan de bovenkant moeten zorgen voor een betere ontvangst. Technisch gezien is de dataverbinding nog steeds hetzelfde: 802.11ac. Je kunt kiezen uit twee uitvoeringen. De goedkoopste van $499 (plus $18 verzendkosten) bevat alleen een upgrade van de harddisk naar 5TB. Kies je voor eht duurdere model van $699 dan krijg je er een setje van zes externe antennes bij, die je bovenop het apparaat moet bevestigen. Ze verbeteren het bereik van je 2,4GHz en 5GHz draadloze netwerk.

Op beide modellen krijg je 1 jaar garantie en dat is ook wel nodig, want door de aanpassingen krijg je geen garantie van Apple zelf meer.

Geen nieuwe Time Capsules meer

Apple’s Time Capsule werd in juni 2013 voor het laatst vernieuwd en ligt nog steeds in de winkel. Voor het model met 2TB opslag betaal je in Nederland €329. Eind 2016 kwam er nog een software-update voor de Time Capsules uit, maar het lijkt erop dat Apple geen nieuwe modellen meer uitbrengt. Sinds november vorig jaar circuleren geruchten dat Apple helemaal geen AirPorts meer zal maken en dat ook de Time Capsules zullen sneuvelen. Voormalige AirPort-medewerkers zijn overgeplaatst naar andere teams, onder andere voor de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2017, 17:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen airport, time capsule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.