Google Agenda voor iOS

Google Agenda nu ook doorzoekbaar met Spotlight

Google Agenda voor iOS maakt gebeurtenissen, herinneren en doelen rechtstreeks doorzoekbaar met de zoekfunctie van iOS (Spotlight). Ook toont de app nu de week- of maandweergave als je je iPhone kantelt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Google heeft een update voor de officiële Google Agenda-app voor iOS (link) uitgebracht. Op basis van het versienummer (1.6.1) zou je denken dat het slechts een kleine update is, maar toch zijn er enkele handige nieuwe functies toegevoegd. Zo heeft de app nieuwe weergaves in de landschapsmodus, kun je zoeken met de zoekfunctie in iOS en zijn er alternatieve kalenders aanwezig.

Google Agenda voor iOS

Google Agenda met week- en maandweergave

Om te beginnen kun je je iPhone nu kantelen en daarmee activeer je de weekweergave of de nieuwe maandweergave, die ook via het hamburgermenu toegankelijk zijn. Zo kun je snel scrollen door de verschillende weken en zie je in één oogopslag je planning. Ook nieuw is de ondersteuning voor Spotlight. Als je op je iPhone van boven naar beneden veegt of helemaal naar links, dan kun je nu ook rechtstreeks met Spotlight zoeken naar agenda-items, herinneringen en doelen in de Google Agenda-app.

Ten slotte is er ook ondersteuning voor alternatieve kalenders toegevoegd, die niet van ons Gregoriaanse stelsel gebruikmaken. Zo kies je nu uit Lunar, Islamitisch of Hindoeïstisch. In een eerdere versie introduceerde Google al ondersteuning voor het zoeken naar beschikbare ruimtes en het reserveren daarvan. Hiervoor heb je een G Suite-account nodig, het vroegere Google Apps voor bedrijven en onderwijsinstellingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2016, 15:33
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.