Siri iOS

Apple legt met Siri de nadruk op alledaagse vragen en verbetert continu

Apple werkt continu aan het verbeteren van Siri, maar focust zich vooral op alledaagse vragen zoals het plegen van telefoongesprekken of het beantwoorden van berichten.

Siri iOS
Siri op de iPhone bestaat alweer vijf jaar, maar heeft nog een lange weg te gaan als het aan Walt Mossberg ligt. In een reeks voorbeelden geeft hij aan wat Siri allemaal fout doet, terwijl concurrerende virtuele assistenten zijn vragen wel goed kunnen beantwoorden. Uit Apple’s reactie blijkt dat ze zich met Siri vooral focussen op de belangrijkste taken van je iPhone en iPad en niet zozeer op het beantwoorden van ingewikkeldere en nieuwsgerelateerde vragen.

Focus van Siri ligt op alledaagse vragen

Volgens Mossberg spelen er meerdere problemen met Siri, ook met redelijke standaard vragen. Als hij aan Siri vraagt wie Tim Cook is, opent Siri de adreskaart in zijn telefoon in plaats van zijn biografie op bijvoorbeeld Wikipedia. Bij Google Now op een Samsung-toestel wordt wel de biografie geopend, terwijl ook daar de contactgegevens in opgeslagen zijn. Hoewel je je af kunt vragen waarom je iemands biografie wil zien terwijl je diegene ook als contact in je toestel hebt staan, geeft dit wel aan dat Siri soms moeite heeft met nuanceverschillen.

Apple geeft aan dat de focus met Siri ligt op alledaagse vragen, zoals het plegen van telefoongesprekken, het opstellen van berichten of vragen van sportuitslagen. Siri kon bijvoorbeeld niet vertellen wanneer het volgende Amerikaanse presidentiële debat plaatsvindt of wanneer de volgende Emmy Awards uitgereikt worden. Apple zegt minder aandacht te geven op dit soort ‘long tail’ vragen, omdat deze slechts een paar honderd keer per dag gesteld worden. Na de klachten van Mossberg heeft Apple Siri wel slimmer gemaakt zodat er ook antwoord gegeven kan worden op deze vragen. In het Nederlands werkt dit echter nog steeds niet.

Siri kan prima overweg met allerlei standaardapps op je iPhone, iPad en Mac, zoals het instellen van een timer, wekker, herinnering of het aanmaken van een nieuwe notitie en agenda-afspraak. Toch is er voor Apple nog een hoop werk aan de winkel als ze mee willen komen met concurrerende assistenten zoals Google Assistent. Wel heeft Apple met iOS 10 sprongen gemaakt door Siri open te stellen aan apps van derden, zoals WhatsApp, Telegram en Uber.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2016, 11:04
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerp Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.